BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

RTÜK'ün CHP'li üyeleri isyan etti

Süleyman Demirkan ve Ali Öztunç, yaptıkları açıklamada Hükümetin direktifleri ile TRT'nin muhalefet partilerine kapandığını, CHP Genel Başkanı'nın TBMM Grup toplantısını konuşmasını yayınlayan kanallara ceza verilmesinin ise demokrasiye ihanet olduğunu sö

Abone ol

RTÜK'ün CHP'li üylereri düzenledikleri bir basın toplantısı ile kurulda yaşanan tartışmaları kamuoyuna duyurdular.

Süleyman Demirkan ve Ali Öztunç, yaptıkları açıklamada Hükümetin direktifleri ile TRT'nin muhalefet partilerine kapandığını, CHP Genel Başkanı'nın TBMM Grup toplantısını konuşmasını yayınlayan kanallara ceza verilmesinin ise demokrasiye ihanet olduğunu söylediler.

İşte Süleyman Demirkan ve Ali Öztunç'un açıklamalarından çarpıcı başlıklar:

TRT HÜKÜMETE TAHSİS EDİLDİ

Süleyman Demirkan: Seçimlerin sağlıklı ve adil bir şekilde sona erdirimekle görevli YSK. Ancak RTÜK, bu tabloyu YSK'ya ilemediği için adil bir seçim yapılamıyor.  TRT'nin tümüyle iktidar partisine tahsis edilmesi kabul edilemez bir durum.

ÜST KURUL HÜKÜMETİN SOPASI HALİNE GELDİ

Ali Öztunç: Bir kaç gündür üst kurulda bir tartışma yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını canlı yayınlayan kanalara ceza verilmek isteniyor. Önce uzmanlara şu maddeden ceza verilmesi için dosya hazırlayın denildi. Bu kanunsuz bir talimat. Tartışma üst kurula gelince biz bunu demokrasiye darbedir diye eleştirdik. Ancak AKP kontenjanından seçilen 5 üye direndi. Kanun RTÜK ifade ve haber özgürlüğünü sağlar diyor. Siz bu cezayı verirseniz yarın da mitingleri yayınlamayın demek istiyorsunuz. Biz buna isyan ediyoruz. CHP genel başkanın grup konuşmasına yapılan yasaklama ceza yarın Bahçeli'ye öbür gün Demirtaş'a yapılır. Üst kurulun hükümetin sopası haline gelmiştir. TBMM konuşmalarının kürsü dokunulmazlığı vardır.