BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'a çuval çuval getiriliyorlar

Arabalı vapurda lüks bir cipten şüphelenen polis, aracı vapur çıkışında durdurdu. Arama yapmalarına gerek kalmadan bagaj açıldı, arka camdan bile görülen 6 çuval alındı.

Abone ol

ÜSKÜDAR'da arabalı vapurdan çıkan bir cipte arama yapan polis, piyasa değeri 250 bin TL’yi bulan 6 çuval dolusu 71 kilogram bonzai ele geçirdi.

Cipte bulunan ve gözaltına alınan 3 kişi çuvaldakinin bonzai değil afrodizyak etkisi yapan çay olduğunu öne sürdü. Geçtiğimiz ocak ayında da Üsküdar’da Anadolu Genç Fenerbahçeliler Derneği ve Üsküdarlı gençlerden oluşan grup, uyuşturucu kullanımına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlemişti.

Harem’de bulunan arabalı vapur iskelesi çıkış noktasında dün asayiş uygulaması yapan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği’ne bağlı ekipler şüphe üzerine 34 NMT 65 plakalı cipi durdurdu. Cipte bulunan 3 kişinin üst aramasını yapan polisler, bagajda 6 çuval buldu. Çuvalları açan polis, 71 kilogram bonzai adı verilen uyuşturucuyla karşılaştı.

Gözaltına alınan cipin sürücüsü Hakan Ö., (34) arkadaşları Mehmet T., (34) ile Kemal D.,(34) ve Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyette ifadesi alınan şüphelilerden Kemal D’nin adam yaralama ve narkotik suçlarından 4 ayrı kaydının bulunduğu öğrenildi. Bu kişilerin ifadelerinde, çuvaldaki maddenin uyuşturucu olduğunu bilmediklerini çuvaldaki maddenin afrodizyak etkisi yapan çay olduğunu ileri sürdükleri belirtildi. Ele geçirilen bonzainin piyasa değerinin 250 bin TL olduğu belirtildi. Zanlıların emniyetteki sorgusu devam ediyor.

YILIN UYUŞTURUCU REKORU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbarda Beylikdüzü'ndeki bir minibüste eroin olduğu belirtildi. İhbar üzerine, verilen adrese giden narkotik ekipleri, operasyon hazırlığı yaparak park halindeki minibüsün sahibinin gelmesini bekledi. 4 saatlik bekleyişin ardından, araç sahibi D.K.'nin gelmesi üzerine operasyon talimatı verildi. Şüphelinin minibüse binmesi üzerine aracın etrafını saran polis, D.K.'yi gözaltına aldı. Minibüste yapılan aramalarda spor çantalar içerisinde 172 kilo 700 gram eroin ele geçirildi. Şüphelinin bir kamyonetinin daha olduğunun tespit edilmesi üzerine polis kamyonette de arama yaptı. Yapılan aramada 10 spor çanta içerisinde 275 kilo 920 gram eroin ele geçirildi. Aramalarda ele geçirilen uyuşturucuların görüntüsü polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde uyuşturucuların bulunduğu minibüsteki çantaların polis araçlarına taşınması ve kamyonetteki uyuşturucuları görülüyor.

BU YIL İSTANBUL'DA ELE GEÇİRİLEN EN YÜKSEK MİKTAR

İki araçta yapılan aramada ele geçirilen 866 paket halinde 448 kilo 620 gram eroinin İstanbul polisi tarafından bu yıl ele geçirilen en yüksek miktar olduğu öğrenildi. Uyuşturucu kaçakçıları tarafından İran sınırından getirildiği tespit edilen eroinin Avrupa'ya götürülmesinin planlandığı öne sürüldü. Uyuşturucu şebekesinin nakliye gurubunda olduğu belirtilen D.K. emniyetteki işlemlerin ardından Büyükçekmece Savcılığı'na sevk edildi. Tutuklanan şüpheli Paşakapısı Cezaevi'ne gönderildi.