BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  MEDYA

RTÜK'te büyük kriz! CHP'li üyelere şok!

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nda başlayan tartışma, yeni bir boyut kazandı. CHP'li iki üyeye soruşturma açıldı...

Abone ol

Atatürk'e yönelik rüşvet iddialarını da içeren ağır sözlerin yer aldığı televizyon programına ceza verilmemesi nedeniyle Radyo Televizyon Üst Kurulu'nda başlayan tartışma, yeni bir boyut kazandı.

RTÜK'teki sert tartışma, Kanal A televizyonunda 20 Ekim'de yayınlanan Resmi Tarihten Gerçek Tarihe adını taşıyan programla ilgili raporun geçen hafta yapılan toplantıdaki görüşmeleri sırasında çıkmıştı. 3 RTÜK üyesi, İdare Mahkemesi'ne verdikleri dilekçe ile RTÜK Üst Kurul toplantısında Atatürk'e hakaret iddiaları nedeniyle Kanal A televizyonuna ceza verilmemesi konusunda alınan kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle idari dava açmıştı.

CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyeleri Ali Öztunç ile Süleyman Demirkan’ın hakkındaki tarafsızlık ididalarının soruşturulması için iktidar parti kontenjanından seçilen üç üyeli bir komisyon kuruldu.

RTÜK AÇIKLAMASINDA İSİM VERİLMEDİ

RTÜK'ten geçen hafta yapılan  yazılı açıklamada, kuruma bir medya hizmet sağlayıcı tarafından yazılı başvuru yapıldığı belirtilmişti. Açıklamada, "Başvuruda, bazı Üst Kurul üyeleriyle ilgili çeşitli iddialara ve suçlamalara yer verilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına ve Cumhuriyet Başsavcılığına da intikal ettirildiği anlaşılan başvuru, önümüzdeki günlerde Üst Kurul gündemine alınarak değerlendirilecek ve gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir" denilmişti.

KOMİSYON KURULMASI KARARI ALINDI

Başvuru Kanal A Televizyonu tarafından yapılmıştı.  Bu başvuru RTÜK’ün bugün yapılan toplantısında ele alındı. Öztunç ve Demirkan hakkındaki iddiaların incelenmesi için 3 üyeden oluşan bir komisyon kurulması kararı alındı. Öztunç, Twitter hesabında, dün  “Üyeliğimin düşürülmesi için yarın RTÜK'te oylama var. Yanlış anlamayın yolsuzluk yaptığım için değil Atatürk'e sahip çıktığım için yapılacak diye yazmıştı. Öztunç, bugün de toplantıdan sonra şunları yazdı:

TAM ANLAMIYLA KOMEDİ

*3 AKP kontenjanından seçilen üyeden oluşan komisyon kendileriyle eşit mevki ve sorumlulukta bulunan biz 2 üye hakkında soruşturma yapacak.

*Aynı kurulun üyeleri bizi soruşturacak. Muhalefet üyeleri komisyona katılmayıp karara ret oyu verdi. Psikolojik baskıya devam kararı aldılar. Bunun Anadoludaki karşılığı kuzuyu kurta emanet etmektir. Tam anlamıyla komedi.