BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  DÜNYA

ABD sözcüsü mikrofonu unutunca kendini ele verdi!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük brifing sırasında Mısır konulu sorular karşısında zor anlar yaşarken brifing sonrası mikrofonu unutunca ilginç bir itirafta bulundu...

Abone ol

Beyaz Saray'daki günlük dışişleri brifinginin son kısmını oluşturan soru-cevap kısmına geçildiğinde Sözcü Jen Psaki Mısır'da Mübarek'in mahkeme kararıyla aklanmasıyla ilgili sorular karşısında zor anlar yaşadı.

Konu üzerine konuşan Psaki, her zaman olduğu gibi kendisine konuşması için verilen metnin dışına çıkamadı. "Mısır'ın istirarı için tarafsız kalmamız gerek" diyerek soruyu geçiştiren Psaki basın toplantısına katılan bir muhabirden ilginç bir tepki aldı. Muhabir "bu söylediğiniz şey hiç bir şey ifade etmiyor. İnsanların nefes alma hakkına saygı duyuyoruz gibi bir şey söylemiş oluyorsunuz" diyerek Psaki'yi sıkıştırsa da beklediği yanıtı alamadı. Gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen Mısır'daki gelişmelere dair bir yorum yapmaktan kaçınan Psaki, brifing sonrası kendisini ele verdi. Brifingin bitmesinin ardından ışıklar kapatıldığı sırada yanındaki birine "Mısır konusundaki açıklama çok saçmaydı" itirafında bulundu. Psaki'nin sözleri hala açık olan mikrofondan duyuldu.