BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Römorkör faciasında 1 tutuklama

İzmir'de yaşanan ve 8 asker ile 2 işçinin şehit olduğu römorkör faciasıyla ilgili açılan soruşturmada 1 kişi tutuklandı.

Abone ol

İZMİR’deki Alaybey Askeri Tersanesinde bakım işlemleri tamamlandıktan sonra denize indirilen Değirmendere Römorkörünün yan yatıp alabora olmasıyla ilgili 1 kişi tutuklandı.

Alaybey Askeri Tersanesi’nde, 23 Aralık 2013’te meydana gelen faciada, Mersin bölgesinde görevli donanmaya bağlı Değirmendere Römorkörü, bakımının ardından denize indirilirken Y128 numaralı havuzda yan yattı.

HAVUZLAMA MÜHENDİSİ TUTUKLANDI

Kazada, Astsubay Başçavuş Veysel Gündoğdu, erler Süleyman Mert Paşalı, Fehmi Kocaman, Alican Bülbül, Semih Sözen, Serdar Baloğlu, Rıdvan Çöpçü, Yavuz Arslan, işçiler Cafer Kırbaş ve Ercan Biçer, şehit düşmüştü.

Kazayla ilgili askeri savcının başlattığı soruşturma kapsamında, olay günü havuzlama mühendisi olarak görev yapan sivil personel Ö.U.’nun tutuklandığı belirtildi.

t4_410749.jpg Türkiye’yi yasa  boğan kazanın  ardından,  İstanbul ve  Gölcük  tersanelerinden  gelen, aralarında  sivil ve askeri  mühendislerin  bulunduğu  bilirkişilerden  oluşan ekiplerin  incelemelerini  büyük ölçüde
 tamamladıkları  öğrenildi.





Ekibin,  geminin iç  bölümlerine  henüz giremediği  kaydedildi.