BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Römorkla taşımalı eğitim

Hatay'da ilköğretim çağındak 180 öğrenci ölüm yolculuğu ile okullarına gidiyorlar

Abone ol

Hatay'ın Aknehir beldesinde ilk öğretim çağındaki 180 öğrenci her gün 5 kilometre uzaklıktaki okullarına römork kasında gidip geliyor.

Bu öğrencilerden biri de Çağla Hizmetçi, Çağla okulların açılmasına hiç sevinememiş. Çünkü her gün traktör römorkunun kasasından okula gidip gelmek istemiyor.

Aknehir ilköğretim okulunda üç öğrencinin velisi olan Süleyman Meryem de "Ya taşımalı eğiteme geçsinler ya da, eski okulumuzu yeniden açsınlar."diyor. Maddi durumlarının iyi olmadığını ve servis ücretlerini ödeyecek durumları olmadığını belirten Meryem, 252 mevcutlu okulda 180 öğrencinin mağdur olduğunu söyledi.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sorunlarını dilekçelerle bildirdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirten Meryem, "Hepimiz bir araya gelerek eski okulun yanında yaklaşık 5 dönümlük bir arazi satın aldık. Okulun burada yapılacağına dair belediye tarafından verilmiş sözler vardı. Her ne hikmetse okul burada değil de beldenin en ücra yerine yapıldı. Buradaki eski okul binası sapa sağlam olmasına rağmen şuan atıl durumda duruyor. Devletin parası bu kadar çok mu? Mevcut bina varken başka yere yeni bina yapılıyor. Eski binada da atıl durumda bekletiliyor." şeklinde sitem etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla alakalı açıklama yapmaktan kaçındı.