BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Roma'da bombalar peş peşe patladı!

Roma'da İsviçre ve Şili Büyükelçiliklerine iki ayrı bombalı saldırı düzenlendi.

Abone ol

İsviçre'nin Roma Büyükelçiliği'nin ardından Şili Büyükelçiliği'ne de bombalı saldırı düzenlendi. Ukrayna Büyükelçiliği'nde de şüpheli ihbarı alan polis, başkentteki tüm büyükelçiliklerde inceleme başlattı.

Öğlen saatlerinde İsviçre'nin Roma Büyükelçiği'nde bombalı bir paket infilak etti. İtalyan Ansa haber ajansı verilerine göre, patlamada 1 kişinin ağır yaralandı. Ülkedeki ikinci patlama haberi ise akşam saatlerinde Şili Büyükelçiliği'nden geldi. Büyükelçiliğe gönderilen bir paketin patlaması sonucu 1 kişi ağır yaralandı. Şili Büyükelçiliği'ndeki patlamadan kısa bir süre sonra ise Ukrayna Büyükelçiliği'nde şüpheli paket olduğu haberi duyuruldu. Polis tarafından incelenen pakette bomba olmadığı öğrenildi. İki büyükelçilikte de yaralananların paketleri açan büyükelçilik çalışanı olduğu belirtildi.

Saldırıların ardından İtalya polisi tüm büyükelçiliklerde arama yaptı.



SALDIRIYI KINADI


İtalya Dışişleri Bakanlığı, büyükelçiliklere yönelik saldırıları kınadı. İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, "bu acınılası şiddet eylemini kınadığını" söyleyerek, İtalya'nın, büyükelçilik çalışanlarıyla dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

İki gün önce de Roma Metrosu'nda patlayıcı madde bulunmuştu.