BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

ROJun kurucusu yakalandı

Terör örgütü PKK'nın yayın organı Roj TV'nin kurucusu yakalandı

Abone ol

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yakalanan PKK'nın yayın organı Roj TV'nin kurucularından ve örgütün üst düzey yöneticilerinden Abdülkadir Dilsiz'in, Uzunalan Mevkii'ndeki 3 katlı bir binadaki dairede, eşi ve 8 yaşındaki kızı H.D. ile birlikte yaşadığı ortaya çıktı.

Çevredekilerin evden hiç dışarı çıkmadığını söylediği Şanlıurfa Birecik doğumlu 30 yaşındaki Dilsiz'in, 'Mehmet Duman' adına düzenlenmiş sahte kimlik ve pasaport kullandığı kaydedildi. GSM hattını bile bu isimle aldığı saptanan Dilsiz'in, çocuğunun okul kaydından banka hesaplarına kadar da aynı sahte isimden yararlandığı belirtildi.

BİLGİSAYARLARI İNCELENİYOR
Oturduğu evde bulunan Dilsiz'in bilgisayarlarının hard disc'leri (ana bellek), incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Bilgisayarda ilk etapta Abdülkadir Dilsiz'in, PKK'nın dağ kadrosundakilerin aileleriyle yaptığı MSN görüşmeleri bulundu.

Eğitim düzeyinin düşük olduğu, ancak 3 yabancı dille bilgisayar dillerini çok iyi bildiği belirlenen Dilsiz, sorgusu sırasında susma hakkını kullandı. Zanlı hakkında araştırma yapan güvenlik güçleri, Dilsiz'in asker kaçağı olduğunu da belirledi. (Kanal D)