BIST 9.991
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.435,58
HABER /  GÜNCEL

Rodos protokolü deşifre edildi

Kritik kararlar alınacak. Burayı mekan seçtiler. Zirveye kimler katılıyor?

Abone ol

Hürriyet gazetesi açıktan hükümeti topa tutmaya başladı. Doğan Grubu'nun önemli isimleri Rodos'ta buluşacak. Bu çok önemli zirvede kritik kararlar alınacak.

 Şovalyelerin isimlerini de deşifre eden de Taha Kıvanç takma adıyla yazan Fehmi Koru'dan başkası değil. Peki kimler nerede buluşacak?

Yazar isimleri sıralıyor:

"Aydın Doğan, Ertuğrul Özkök, Mehmet Y. Yılmaz ve Taylan Bilgel bayramda Rodos adasına çıkartma yapıp İbrahim Paşa Camii'nde namaz kılacaklar.. "

Rodos'un Doğan Grubu için önemi ayrı. Hemen her yıl burada toplanıyorlar. Hükümet yıkıp hükümet kuran kararlar burada alınıyor. Yazardan dinliyoruz:

"2002 yılında mevcut koalisyon hükümetini MHP'den arındırıp DYP'yi içine katma kararını orada vermişti Doğancılar; plan deşifre olunca, MHP lideri Devlet Bahçeli, "Derhal seçim" ısrarıyla ülkeyi sandığa götürmüştü."

Peki bu yıl ne kararlar alınacak? Fehmi Koru önce Hürriyet'in son dönem yayın politikasından yola çıkarak ipçuları veriyor.

'Seçimlere hile karıştı' diyen Başyazar Oktay Ekşi ve sıkı muhalif yazar Yılmaz Özdil'in Hürriyet'e katılmasını gösteriyor.

Rodos protokolünde alınması muhtemel kararı da şöyle açıklıyor:

"Ak Parti'ye iktidarı haram edip onu paylaşmaya zorlamak; bunun için de kenarda köşede ne kadar ağır topçu varsa derhal devreye sokmak... "

Protokolün amaç ve yöntemi ise şöyle:

"Kısa vâdedeki amaç belli: Sandıktan güçlü çıkmış Ak Parti iktidarını etkisiz kılmak...Yöntemin ne olduğunu ise Hakkari'deki çoban bile fark ediyor: İktidar kadrosunu birbirine düşürmek... Öyle gizli saklı, iz bırakmamaya çalışarak değil, açık seçik ve göstere göstere yapıyorlar yapmak istediklerini..."