BIST 10.193
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.454,56
HABER /  POLİTİKA

Askerle Köşk pazarlığı olur mu?

Gül "devam" deyip, Erdoğan sessiz kaldıkça ortaya garip iddialar atılıyor.

Abone ol İnternethaber/ Cumhurbaşkanlığı süresinde yaşananlar fısıltı haberlerini artırdı. Abdullah Gül, "yola devam" derken, Erdoğan'ın "sessiz" kalması dedikoduları inanılmaz noktalara taşıdı.

"Gül seçilirse darbe olur" diyenlerden, Dolmabahçe'deki sır görüşmeye kadar her konuda hayali sözler ortalıkta uçuşuyor.

"Deniyor ki, Gül adaylıkta ısrar eder ve cumhurbaşkanı olursa ülkede gerginlik olur. Gerginlikten kasıt askerin 27 Nisan bildirisinde ima edilen darbe olasılığı. Hatta Erdoğan'ın Gül'ü cumhurbaşkanı yapmamayı İstanbul Dolmabahçe'de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile yaptığı uzun görüşmede söz verdiğini iddia edenler bile oldu."

ASKERLE PAZARLIK OLMAZ!

Bu söylentileri aktaran İsmet Berkan, iki konuda önemli bir hatırlatma yapıyor.

1. Askerle pazarlık olmaz. Siz pazarlıkta bir adım geri giderseniz onlar size doğru bir adım daha yaklaşır. Siyasetin mantığı, herhangi bir pazarlıkta iki tarafın da kazanmasına, yani toplamı sıfırdan büyük olan oyunlara göredir (bazen herkesin kaybettiği de olur, o başka). Askerin mantığı ise bir tarafın yendiği, öteki tarafın yenildiği, yani toplamı sıfır olan oyunlara göredir.

ERDOĞAN YİNE EŞSİZ Mİ DAVET EDİLECEK?

2. Abdullah Gül değil de, diyelim AKP'nin 'solcu' vekillerinden eski CHP'li Ertuğrul Günay veya kadın milletvekillerinden biri cumhurbaşkanı oldu. Acaba onun cumhurbaşkanlığı döneminde Köşk'te verilecek davetlere yine başta Başbakan Erdoğan ve bakanlar olmak üzere AKP'li erkekler tek başlarına, eşsiz mi davet edilecektir? Hiç sanmıyorum. Türbanlı eşler davet edildiğinde gerginlik olmayacak mıdır? //