BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,84
ALTIN 2.403,43
HABER /  GÜNCEL

Rizeli'nin sıcağa bulduğu çareye bakın!

Rize'de aşırı sıcak ve yüksek nemden bunalan dalgıç hocası Zafer Koçal, denizin içine kurduğu çadıra oksijen tüpüyle girerek serinliyor

Abone ol

Aşırı sıcaklardan bunalan yurdum insanı zihni sinir bir çözüm geliştirdi. Rizeli Zafer Koçal, denizin dibine çadır kurdu. 3-4 saatini bu çadırda geçirip hem serinliyor hem kafa dinliyor. Peki denizin dibindeki çadırda nasıl yaşıyor derseniz, buyrun günün en ilginç haberinin ayrıntılarını;

Çayeli ilçesine bağlı Limanköy'de plaj işletmeciliği yapan Zafer Koçal'ın denizin dibine kurduğu çadırı görenler şaşkına dönüyor.

Aşırı sıcaklardan bunalan Koçal, çare ararken bu yöntemi bulmuş. Hemen çadırı kapmış, dalgıç kıyafetlerini giyip, denizin dibine "en serin" çadırı kondurmuş.

20120730.122400_rze098.jpg
UYUYAMADIM AKLIMA BU GELDİ

Aşırı sıcaklardan evde uyuyamadıklarını vurgulayan Koçal, ''Bunun üzerine plajda çadırda yatmaya karar verdim. Ancak çadır da çok sıcaktı ve rahat uyuyamadım. Karadeniz insanı olarak farklı şeyler yapmayı severiz. Bundan yaklaşık üç yıl önce denizde bir dubanın üzerine çadır kurmuştum ve çok rahattı. Bu kez denizin dibine çadır kurmaya karar verdim. Normalde bir insan karada çadır kurmaya zorlanır. Ben suyun dibinde bile çadır kurmaya zorlanmadım. Çünkü sevdiğim, alıştığım istediğim bir iş. 10-15 dakika sürüyor, çadırı zemine sabitliyorum ve kullanıma hazır hale getiriyorum'' diye konuştu

screen-shot-2012-07-30-at-2.52.35-pm.png
3 SAAT KAFAYI DA DİNLEMİŞ OLUYORUZ

Arkadaşı Emin Ketenci'yi de yanına alarak oksijen tüpüyle dalıp çadırda oturduklarını anlatan Koçal, ''Suyun altında tüpün yettiği 3 saat boyunca serinliyoruz, kafamızı dinliyoruz'' dedi.

Koçal ile çadıra giren Emin Ketenci ise daveti alınca normal bir çadırla karşılaşacağını düşündüğünü belirterek, ''Ama geldiğimde gördüm ki çadır denizin altındaymış. Dubanın üzerinde çadırını görmüştüm ama denizin altındakini gerçekten tahmin edememiştim'' diye konuştu.

1.20120730145410.jpg

Öte yandan, bazı basın mensuplarının çadırı suyun altında görüntülemeye çalışması ilginç görüntüler oluşturdu. Basın mensuplarının su altında çekim denemeleri başarısızlıkla sonuçlandı.