BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,54
ALTIN 2.377,22
HABER /  GÜNCEL

Rio karnavalı küllerinden doğdu

Bir kaç hafta önceki yangında kostümleri yanan sambacılar, geleneksel karnavalda görsel şölen sunmayı başardı.

Abone ol

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki geleneksel karnaval, geçide katılan ekiplerin büyük bölümünün kostümlerinin kısa süre önce yanmış olmasına rağmen, gökkuşağını aratmayan bir gösteriyle başladı.

Ülkenin en büyük partisi olarak nitelenen karnavalda, samba okullarının büyük bölümü başta planladıkları ölçüde gösterişli olmasa da gösterilerini sunmayı başardı.

Bir kaç hafta önceki yangında binlerce kostüm ve geçitte kullanılan süsleme ve araçların bir bölümü yanmıştı.

Dünyaca ünlü karnaval yine de planlandığı gibi Pazar gecesi on binlerce kişiyi samba okullarının geniş bir bulvarı andıran bir alanda gösterilerini yaptıkları sambadrome'da topladı.

İki gün süren geçitte yer alan samba okulu kortejleri Sleepy Hollow gibi korku hikayelerinden Batman gibi kahramanlara pek çok farklı temayı denerken, bazı dansçılar arabaların yüksekliği nedeniyle dansedecekleri noktalara ancak vinçlerle yerleştirilebildi.

Onbinler Rio'da, milyonlar ekran başında

Samba okullarının aylarca çalışarak hazırladıkları gösterileri Brezilya'da ve dünya genelinde milyonlarca kişinin izliyor.

Sambadrome stadındaki geçit karnavalın zirvesi kabul edilse de kentte Cuma günü başlayan ve yaklaşık 800 bin kişinin katıldığı eğlenceler Çarşamba gününe dek sürecek.

Rio de Janeiro'nun pek çok sokağında kalabalık sokak partileri düzenleniyor.

Karnaval sırasında asayişi sağlamak için 50 bin polis görev yapıyor.

Rio karnavalı Şubat başında, katılımcıların eşyalarının tutulduğu depoda çıkan yangınla gölgelenmiş, başlıca okulların binlerce kostümü kül olmuştu.

Polis açılan soruşturmada, yangının kaza sonucu çıktığı hükmüne vardı.

Yok olan giysiler ise, dansçılar yakınları ve okulların bulunduğu mahallelerin sakinlerinin desteği ile tam bir seferberlik sayesinde yeniden yetiştirilebildi.

Okullar sambadrome'daki gösterilerine başladıklarında ise, yangının gölgesi geride bırakılmış görünüyordu.