BIST 11.063
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Savcı Öz bu sözleri söyledi mi?

Tutuklanan gazeteci yazar Ahmet Şık'ın avukatı Akın Atalay, Savcı Zekeriya Öz'ün sözlerini aktardı: "Polis ister biz havale ederiz"

Abone ol

Dün tutuklanarak cezaevine konulan gazeteci Ahmet Şık'tan ilginç iddialar geldi. Avukat Atalay, savcı Zekeriya Öz'ün sözlerini şöyle aktardı:  "Polis bizden istiyor, biz de mahkemeye havale ediyoruz"

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra bugün sabaha karşı tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’ın avukatı Akın Atalay, savcı Zekeriya Öz’ün yaptığı son açıklamaların, gözaltı sürecindeki tutum ve sözleriyle tamamen çeliştiğini belirterek, “Ergenekon artık, bir darbe teşebbüsü davası değildir” dedi ve müdahil avukatlığından çekildiğini açıkladı.

Ahmet Şık ve Nedim Şener' in de tutuklanması ile artık bu ülkede gazetecilik yapılamayacağını belirten Atalay, gözaltı sürecinde savcı Öz’ün kendisine “Ben bu son gözaltı ve aramalarda kaç kişi ile ve kimlerle ilgili yakalama ve arama istenildiğini bilmiyorum. Ahmet Bey'in de ismi var mı yok mu dikkat etmedim, biliyorsunuz emniyet bizden talep ediyor, biz de çoğu zaman olduğu gibi imzalayarak mahkemeye havale ediyoruz” dediğini aktardı.