BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,08
ALTIN 2.458,13
HABER /  SPOR

Rıdvanın Fenerbahçe hayali

Fener'in eski yıldızı Rıdvan Dilmen, Sarı-Lacivertli kulüp hakkında ilk kez görüşlerini bu kadar açık dile getirdi...

Abone ol
Rıdvan Dilmen, dünyanın en iyi futbolcularından biri sayılan David Beckham ile birbirlerine ‘Eyvallah’ dedikleri reklam için ‘Montajdır’ diyenlere çok sinirleniyor: ‘Ben de dünyanın en iyi yorumcusuyum. Eğer rolümü beğenmeseydim, Beckham da olsa reklamda oynamazdım’.

Fenerbahçe'de oynarken hangi takımı tutarsa tutsun herkes onun çalımlarına, stiline hayrandı. Sakatlandıktan sonra futbolu bırakan Rıdvan Dilmen hem televizyonda futbol yorumu yapıyor hem de reklamlar da oynuyor.

Bugüne kadar pek çok reklam filminde rol alan Dilmen’i şimdi de ünlü İngiliz futbolcu David Beckham ile bir tıraş bıçağı reklamında izliyoruz. Reklamı seyredip de ‘Kesin montaj. Reklamı bir araya gelerek çekmemişlerdir’ diyenler Rıdvan’ı çileden çıkarıyor: ‘Neden birini gözümüzde bu kadar büyütüyoruz ki? Ben dünyanın en iyi futbolcusu ile aynı reklamda oynadıysam o da dünyanın en iyi yorumcusuyla oynadı.’ Beckham dünyanın en iyi en pahalı, en yakışıklı ve herkesin kıskanacağı futbolcusu diye düşünülse de ‘Şeytan’ olmak da öyle herkesin harcı değil...

AMAN FİGÜRAN OLMAYALIM


  • David Beckham ile aynı reklamda oynamanız nasıl oldu?

    Danışmanıma reklamda oynamam için teklif götürmüşler ve aynı zamanda da özgeçmişimi istemişler. Hem David Beckham hem de firma yetkilileri bakmak istemişler. Haberim olmadan iş onaylanmış. Bana ilettiklerinde nasıl bir reklam olacağını bilmediğim için hemen kabul etmedim. Hatta ‘Durun bakalım. Bir reklamın metnini görelim. Gidip de David’in yanında figüran olmayalım’ dedim. Formatı görünce kabul ettim.

    YANINDA DUBLÖRÜ DE VARDI

  • David Beckham’ın sizde bıraktığı izlenim nedir?

    Çok samimi ve içten. Tam bir futbolcu. Çekim boyunca hiç kapris yapmadı. Sakindi ama onun da kendine göre kuralları var. Örneğin ‘Ben saat ikide reklam çekimine başlarım. Akşam sekizde biter’ diyor. Hakikaten de akşam sekizde bitiyor. Artık futbolcu ötesi biri olduğu için insanlarla arasında kocaman bir duvar koymuş. Yani her şeyi yapmıyor. Mesela birileri resim çektirmek istiyor menajeri hemen atlayıp engelliyordu. Zaten David çekimlere resmen bir orduyla gelmişti. Doktoru, makyözü, avukatı, dublörü, korumaları ve menajeri hep yanındaydı.

    Dublörünü neden getirmiş?

    Çekimler sırasında sakatlanırsa ya da başka bir terslik olursa diye. Ama böyle bir şey olmadı. Kendisi oynadı.
  • Reklam aralarında ne yapıyordunuz?

    İki tane karavan ayarlamışlar. Reklam aralarında o karavanlarda oturarak bol bol sohbet ettik.


    FENER’İ BEN ÇALIŞTIRSAM DAHA FARKLI OLURDU

  • Fenerbahçe ikinci yarıya kötü başladı. Sizce bu Zico’nun mu hatası?

    Üzülüyorum gerçekten. Puan olarak iyi gidiyor ama oyun olarak iyi değiller. Mesela 14 Şubat’taki maçta kahroldum. Taraftarın Fenerbahçe’ye tavırları çok üzücüydü. Zico başarılı gözüküyor ama bence değil.

  • Fenerbahçe’de 1999’da teknik direktörlük yaptınız. Şimdi böyle bir teklif gelse kabul eder misiniz?

    Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte çalışmak tabii ki çok önemli. O zamanlar tecrübesizdim. Takım iyi gitmesine rağmen çok eleştiriler almış ve bunu kaldıramamıştım. Şimdi olsa bırakmaz devam ederdim.

  • Eğer Fenerbahçe’yi 100’üncü yılında siz çalıştırsaydınız ‘Kesinlikle şampiyon olurdu’ der miydiniz?

    Bilemiyorum. Ama tek bildiğim her şey çok farklı olurdu. Bu yıl Fenerbahçe şampiyon olursa, diğerlerinin ikramıyla olacak. Fenerbahçe olmazsa, diğer takımlar Fenerbahçe’nin ikramıyla şampiyon olacak.

  • Sizi sakatlayarak futbolu bırakmanıza neden olan Yesiç ve sizi Milli Takım teknik kadrosuna alacağını söyleyip de sonradan vazgeçen Fatih Terim’e hala kırgın mısınız?

    Yesiç’e kırgınım. Yesiç o günkü şartlarda o tekmeyi atmayabilirdi. O tekme olmasaydı belki futbolu bırakmazdım, 38 yaşıma kadar devam ederdim. Fatih Terim’e de ne kırgınım ne de bir kinim var. O benim Fatih Abim. Şimdi yine benim Milli Takım’ın başına geçmemi istiyor. Görüşmelerimiz sürüyor.

    Star