BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab'ın ilk fotoğrafı iddianamedeki en büyük delil

ABD'de tutuklanan Reza Zarrab için savcı Preet Bharara'nin hazırladığı iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Abone ol

Miami’de FBI ajanları tarafından yakalanan Reza Zarrab’ın (Rıza Sarraf) kefalet başvurusu mahkeme tarafından reddedildi.

EN BÜYÜK DELİL 'EKONOMİK CİHAT' MEKTUBU

İddianamedeki en büyük delil ise Zarrab’ın İran Merkez Bankası Başkanı’na hitaben kendi adına hazırlattığı Zarrab Ailesi’nin yaptırımlara karşı ‘Ekonomik Cihat’a hazır olduğunu belirten mektup.

İddianamede Zarrab'ın Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde İran'a yönelik yaptırımları delmek için şirketler ağı kurduğu belirtiliyor.

Hürriyet'in ABD muhabiri Tolga Tanış imzasıyla sürmanşetten verilen Zarrab haberinde ilginç ayrıntılar aktarılıyor.

4 NİSAN'A KADAR TUTUKLU KALACAK

ABD’yi dolandırmak, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına yasal zemin oluşturan Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası’nı ihlal etmek, banka sahtekârlığı ve karapara aklama suçlarından 75 yıl hapisle yargılanması istenen Zarrab’ın kefalet başvurusu ise beş dakika süren ilk duruşmada Yargıç John O’Sullivan tarafından reddedildi. Sonraki duruşma tarihi 4 Nisan’a kadar Zarrab’ın federal hapishanede kalacağı açıklandı.

İLK FOTOĞRAFI

ZARRAB'IN İRAN MERKEZ BANKASI BAŞKANI'NA YAZDIĞI MEKTUP: "YAPTIRIM KARŞITI HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIM"

Zarrab hakkında hazırlanan iddianamenin en çarpıcı bölümlerinden biri 3 Aralık 2011’de Reza Zarrab ve Hüseyin Necafzade’nin e-posta hesaplarında tespit edilen, Zarrab adına İran Merkez Bankası Başkanı’na yazılmış Farsça bir mektup. Zarrab’ın imzalaması için yazılan mektupta şöyle deniliyor: “Ruhani Lider (Ayetullah Ali Hamaney) ve (İran) Merkez Bankası’nın saygıdeğer yetkilileri ve çalışanlarının yaptırımlara karşı oynadıkları rol, yaptırımları akıllı bir biçimde etkisiz kılıyor, hatta özel yöntemler kullarak bu yaptırımları fırsatlara dönüştürüyor. Eğilimin yaptırımları yoğunlaştırmak ve artırmak yönünde olduğu bir sır değil ve İran İslam Devrimi’nin bilge lideri bu yılı ekonomik cihad ilan ettiğinden Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Azerbaycan’da şubeler açarak dış ticarette yarım asırlık bir deneyim edinen Zarrab Ailesi, yaptırım karşıtı parasal ve dış ticaret politikaları uygulamak için her türlü işbirliğine girme isteğimizi bildirmenin bizim milli ve ahlaki görevimiz olduğunu düşünüyor.”