BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,37
HABER /  POLİTİKA

Reyhanlı'da Erdoğan heyecanı!

Bombalı saldırıların ardından yaralarını sarmaya devam eden Reyhanlı'da vatandaşlar, bugün ilçeye gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyor

Abone ol

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, yaptığı açıklamada, ilçede büyük bir saldırı yaşandığını, saldırı anından itibaren Başbakan Erdoğan'ın sık sık arayarak konuyla ilgili bilgi aldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Reyhanlı halkının acısını paylaşmaya geleceğini ifade eden Şanverdi, bugüne kadar bin 684 vatandaşın zararının tespit edildiğini, gerekli yardımların yapıldığını anlattı.

Yaraları en hızlı şekilde saracaklarını vurgulayan Şanverdi, şöyle devam etti:

"Devletimiz, milletimiz yanımızda. Elimizden geldiği kadar halkımızın acılarını en aza indirmeye gayret ediyoruz. Vatandaşın beklentisi Suriye'deki zulmün, rejimin bir an önce sona ermesi. Büyük bir zulmü biz burada birebir yaşıyoruz. Her gün yaralılar geliyor. 2 yıldan bu yana Suriyelilerin yaşadığı acıyı biz de burada yaşıyoruz. Acıların bitmesini, bir an önce Suriye'ye barış ve huzur gelmesini istiyoruz.''

Olaydan üç gün önce Reyhanlı'ya kötü ve kirli bir elin geldiğine işaret eden Şanverdi, şunları söyledi:

"Reyhanlılılar ile Suriye halkını karşı karşıya getirmek, birbirlerini linç etme projesi, provokasyonu yaşandı. Reyhanlı ve Suriye halkları bu oyuna gelmedi. 'Bayrak yakıldı, bayrağa küfür edildi' denildi. Ama kesinlikle böyle bir şey olmadı. Maalesef münferit olaylar yaşadık. Biz bu oyuna gelmedik. 'Bu oyunu bozacağız' diyoruz. Çünkü tek istekleri, Reyhanlı'daki vatandaşları karşı karşıya getirmek. Biz bu oyuna gelmedik, bundan sonra da gelmeyeceğiz."

Reyhanlı halkının bugüne kadar sağduyulu ve aklıselim davrandığını belirten Şanverdi, bunun için vatandaşlara teşekkür etti.

Halkın oyunun farkında olduğunu, bu oyunu bozduklarını aktaran ve olaydan sonra yaşanan birtakım siyasi tahriklere de tepki gösteren Şanverdi, halkın da bu tahriklere kapılmadığını söyledi.

Reyhanlı halkının Suriyeli vatandaşlarla ekmeğini, aşını paylaşmaya devam ettiğini ifade eden Şanverdi, "Hiç kimse keyfi gelmemiştir. Bir ülkenin vatandaşı yaşadığı yeri bırakıp hiçbir yere gitmez. Oradaki zulmü biz bir gün yaşadık, maalesef onlar her gün yaşıyor. Bazen yüzlerce yaralı geliyor. Bunu burada an be an yaşıyoruz" diyekonuştu