BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.385,57
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı'da bomba yüklü araçla saldırı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde belediye binası yakınlarında bomba yüklü iki araç patlatıldı, ilçe savaş alanına döndü.

Abone ol

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen 2 bombalı saldırıda ölü sayısı 43'e yükseldi. 53 kişinin de yaralandığı saldırıda, ilk incelemelere göre plastik patlayıcı kullanıldığı tespit edildi.

15 DAKİKA ARAYLA İKİ PATLAMA

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.45'te Belediye binası yakınında iki ayrı patlama oldu. İlk patlamanın Reyhanlı Belediye binası önünde meydana geldiği bu patlamadan 15 dakika sonra da PTT binasının bulunduğu Cumhuriyet Caddesinde ikinci patlamanın yaşandığı belirtildi. davut.jpg

UZAKTAN KUMANDALI PLASTİK PATLAYICI
Yapılan ilk incelemelerde saldırıda kullanılan patlayıcıların Cilvegözü sınır kapısında kullanılan plastik patlayıcıya benzer nitelikte olduğu tespit edildi.

Oldukça yüklü miktarda olduğu belirlenen patlayıcının Türkiye'ye minibüsle sokulduğu ve uzaktan kumandayla patlatıldığı belirtildi.

İLÇE HARABEYE DÖNDÜ

Patlamada yaralananlar ekipler ve vatandaşların yardımıyla hastanelere sevk edildi. Reyhanlı, Kırıkhan ve Hatay'daki hastanelere çok sayıda yaralının getirildiği öğrenildi. Patlamaların olduğu her iki bölgede ev ve iş yerleriyle çok sayıda araç zarar gördü.  Bazı araçların ve binaların alev aldığı patlamanın hemen ardından bölgeye gelen ekipler, çıkan yangına müdahale etti.

8 ARAÇ HURDAYA DÖNDÜ, YARALILAR ÇEVRE HASTANELERE KALDIRILDI

İlçe merkezinde PTT binası ve Halk Bankası ortasında kalan bölümde meydana gelen patlamada bölgedeki 8 araç hurdaya döndü; çok sayıda bina da zarar gördü. Ekipler enkaz altında kalanlara ulaşıyor. Yaralılar Reyhanlı, Kırıkhan ve çevre ilçelerle Hatay'daki hastanelere kaldırılıyor. Bu arada bölgedeki ekipler patlamaların nedenine ilişkin ayrıntılı bir şekilde inceleme yapıyor.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTIküfür.jpg

Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi'nde toplanan Türk gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı. Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

İLÇEDE PANİK HAVASI

Patlamaların ardından Reyhanlı'da büyük panik yaşandı. Bir evin yıkıldığı, Reyhanlı Belediyesi başta olmak üzere bazı binalarda hasarın oluştuğu patlamalar ilçe halkını huzursuz etti. Bir çok kişi araçlarıyla ilçeyi terk etmeye başladı.

İncelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve gazetecilerle öğle yemeği sırasında Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamayı öğrendi. Patlamayla ilgili telefonla bilgi alan Güler, daha sonra gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.reyhanaaa.jpg

2 BOMBALI ARAÇ PATLATILDI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin olarak, "Son aldığımız rakamlara göre ölü sayısı 40, yaralı sayısı 100'e yükseldi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve uçak ambulans gönderildi" dedi. 

Güler, Mardin Atatürk Kültür Merkezi'nde, Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, Reyhanlı'da 2 ayrı yerde patlama olduğunu bildirdi.

Aldıkları son rakamlara göre ölü sayısının 40, yaralı sayısının da 100e yükseldiği bilgisini veren Güler, Malatya'dan gelecek bir uçakla Hatay'a gideceğini kaydetti.

ATALAY: ÖLÜ SAYISI 43

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay daha sonra yaptığı açıklamada patlamanın b53 yaralı.

KALLEŞÇE SAVUNMASIZ İNSANLARA SALDIRI

"Bunun birinci hedefi çözüm sürecidir. Ve bu işin içinde olanlar malumlarınızdır" diyen Bakan Güler, şöyle konuştu:

"Bizim civarımızdaki yerlerde maalesef bu sürecin kendilerine olacak etkilerini de hesap ederek ve Türkiye'deki huzurun zaten hiçbir zaman olmasını istemediler. Ama bu süreçte bizim sahiplendiğimiz insanlar bu konudaki gayretlerimizi insani yaklaşımlarımızı biliyorlar. Buna rağmen yürütülmek istenen başka bir çalışma da var. Türkiye, Allah'ın izniyle bunların üstesinden gelir. Kimse Türkiye Cumhuriyeti ile aşık atmaya onun gücünü denemeye kalkmasın. Onun hesabını görecek bir gücümüz var. Ancak kalleşçe, alçakça, masum savunmasız insanlara bu şekilde daha önce yapıldığı şekilde gayretler var. O gayretler hiçbir zaman sonuç almaz. Bizim birliğimizi beraberliğimizi aksine daha da pekiştirir."erdogan.20130511174103.jpg

Bu acıların, yaraların hemen sarılması gerektiğini kaydeden Güler, "Şu anda bize çok kötü manzaralar da intikal ediliyor oralardan. Derhal uçak ambulanslar, ambulans helikopterler olay yerine ulaştırıldı. Gerekli güvenlik takviyesi de yapılıyor. Devletin bütün gücü imkanı oraya sevk edilmiş durumda. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralıların da inşallah en yakın zamanda şifaya kavuşmasını diliyorum" diye konuştu.

Olayı gerçekleştirenleri eninde sonunda bulup gerekli cezayı vereceklerini vurgulayan Güler, "Tabii bu ortamda biz yine de işimizi yapmalı hedeflediğimiz bütün çalışmaları sonuna kadar eksiksiz gerçekleştirmeliyiz. Bu olaylar bizim çalışma azmimizi asla eksiltmemeli. Çözüm sürecinin bu tür provokasyonlarla kesilmek istendiğini biliyorduk. Maalesef böyle bir şey gerçekleşti. Muvaffak olmaları asla ve asla mümkün değildir" ifadelerini kullandı.telli-ceset.jpg

15 AMBULANS 2 AMBULANS UÇAĞI, AMBULANS HELİKOPTER GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mardin'deki programlarını iptal ederek Hatay'a hareket etti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, patlamalar nedeniyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine, yaklaşık 15 ambulansın ulaştığını, 2 ambulans uçakla, ambulans helikopterlerin de sevk edileceğini bildirdi.

YARALILAR NAKLEDİLDİ

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda yaralananlardan 5'inin, başka illerdeki hastanelere gönderildiğini bildirdi.

Kafkas, yaptığı açıklamada, yaralılardan birinin İstanbul'a, 2'sinin Adana'ya sevk edildiğini belirterek, bir kişinin Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine, bir kişinin de Gaziantep'e gönderildiğini söyledi.

Patlamada şarapnel parçasının vücuduna isabet etmesi sonucu yaralanan Cemil Koç (31) ambulans uçakla önce Sabiha Gökçen Havalimanı'na getirildi. Koç buradan ise ambulansla Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürülerek ameliyata alındı. Koç'un durumu hakkında ise henüz bir bilgi alınamadı.

Sağlık Bakanlığının, bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Kafkas, uçak ambulansların gerektiğinde bölgeye gönderilerek, yaralıların başka illere sevkinde kullanılacağını ifade etti.