BIST 10.282
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,61
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı'da araçta patlama: En az 9 ölü

Suriye sınırı yakınındaki Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü sınır kapısında bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu en az dokuz kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Abone ol

Suriye sınırı yakınındaki Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü sınır kapısında Suriye plakalı bir araçta patlama meydana geldiği bildirildi.

Türkiye basınında yer alan haberlere göre, patlamada çoğunluğu Suriye vatandaşı olmak üzere en az 9 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 30 kişi yaralandı.

NTV, patlamanın TSİ 15.00 civarında meydana geldiğini duyurdu.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi NTV’ye patlamanın Türkiye topraklarında meydana geldiğini söyledi.

AFP haber ajansı Cilvegözü sınır kapısına pek çok ambulansın gönderildiğini aktardı.

Ajans bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin verdiği bilgilere dayanarak, patlama nedeniyle çıkan yangında en az 15 insani yardım aracının zarar gördüğünü kaydetti.

Ancak olaya dair bu ayrıntılar henüz resmi kaynaklarca doğrulanmış değil.

Reuters haber ajansı ise Reyhanlı Belediye Başkanı Şanverdi’nin Türkiye televizyonuna hayatını kaybedenlerden 4’ünün Türk vatandaşı olduğunu söylediğini aktardı.

İlk gelen haberlerde patlamaya Suriye tarafından atılan havan topunun neden olduğu öne sürülmüş, ancak daha sonra sınır kapısında ''bomba yüklü bir aracın infilak ettiği'' haberleri gelmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, olayla ilgili olarak, "Patlama tampon bölgede meydana geldi. Kuvvetli bir patlama, havan topu olmadığı anlaşılıyor" dedi.