BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.492,03
HABER /  GÜNCEL

Reuters: YPG'li teröristlerin tümü Münbiç'i terk etti!

SURİYE 'de kritik gelişmeler yaşanıyor. PKK'nın Suriye kolu PYD'nin alt kolu YPG'nin Menbiç'i terk ettiği açıklandı. Suriye'nin Münbiç kasabasında denetimi sürdüren yerel milis güçleri, en son YPG'li teröristin de dün itibariyle Münbiç'ten çıktığını açıkladı. Türkiye'den konuyla ilgili yalanlama geldi.

Abone ol

Reuters'ın haberine göre yerel milis güçlerinin dün konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Milis güçlerinin yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi: "Münbiç Askeri Konseyi, kalan son grup askeri danışmanların (YPG) da, güçlerimizin askeri eğitim ve hazırlık çalışmalarını tamamlayarak 15 Temmuz 2018 günü (Menbiç'ten) çekilmelerini tamamladığını duyurur."

SDF, Münbiç'te YPG'li terörist bulunmadığını, sadece terör örgütü YPG'nin danışmanlarının görev yaptığını söylüyordu.

ABD TÜRKİYE ANLAŞMASI: Türkiye ve ABD aylar süren uzlaşmazlıktan sonra geçen ay Münbiç konusunda bir anlaşmaya vardılar. Buna göre terör örgütü YPG Menbiç'ten çekilecek, Türk ve Amerikan askerleri kasabada ve çevresinde güvenlik ve istikrarı birlikte tesis edecekler.

DIŞİŞLERİ'NDEN FLAŞ AÇIKLAMA: Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü YPG'nin Münbiç'ten tamamen çekildiği haberleri üzerine "PYD/YPG’nin Münbiç’ten tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı buluyoruz. Süreç halen devam ediyor. Devriye güzergahı üzerindeki kontrol noktalarından çekilme sürüyor. Ortak devriye hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla Menbiç'ten bu aşamada PYD/ YPG’nin tamamen çekildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır." açıklamasında bulundu.