BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.438,97
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Renault Clio RS görücüye çıktı!

Renault’nun Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtacağı modeli Clio RS'in resmi fotoğrafları internete düştü.

Abone ol

Renault’nun Cenevre fuarında tanıtacağı modelinin resmi fotoğrafları internete düştü. Nedir bu yeni model. Aslında pek yeni sayılmaz sadece bir versiyon; Clio RS Monaco GP.

Clio RS’den ayıran özellikleri nedir diyecek olursanız ancak size resimde gördüğümüz farklılıkları sayabilirim; parlak inci beyazı özel renk, aynalarda, ön panjurda, kapı çerçevelerinde ve kapı ile tampon altlarında parlak siyah renk kullanılmış. Başka bir yenilikte siyah renkteki yeni 18 inçlik jantlar. Beş kollu tasarlanan jantlar oldukça sportif bir hava katmış. Tabii kırmızı renkteki fren kaliperlerini unutmamak gerek. Yeni jantların arasından mücevher gibi parlıyor.

İç tarafın resimleri maalesef yok. Ancak Renault’nun dediğine göre ön konsolda ve kapılarda beyaz şeritler olacak. Bence içeride kesin modelin versiyonunu belirten bir amblem de yer alacaktır. Versiyon nedir diye soranlara hemen izah edeyim. Renault marka, Clio model, RS Monaco GP ise versiyondur.

Motora gelince 1.6 litrelik benzinli turbo motor RS’de olduğu gibi bu versiyonda da güç üretici olacak. 200 hp güce ve 234 Nm torka sahip olan motor 0′dan 100 km/h’ye 6.7 saniyede çıkarken son sürati 230 km/h. Aynı RS’de ki gibi RS monitörle sunulacak. Sürücü en hızlı tur zamanı dahil olmak üzere, farklı performans verilerine ulaşabilecek.

1.20140225132804.jpg 

Cenevre Otomobil Fuarından hemen sonra Avrupa’da piyasaya çıkacak versiyonun Türkiye’ye gelip gelmeyeceğini zaman gösterecek. Tecrübelerime dayanarak yazıyorum ki bu versiyondan az sayıda üretilir ve ülkemize ancak siparişle gelir. 

Renault’nun fuardaki başka bir yeniliği de arkadan motorlu Twingo olacak.