BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Regaib namazı 12 rekat nasıl niyet edilip kılınır?

Regaib kandili namazı 12 rekat olarak saat 20.00'dan sonra yatsı namazına kadar kılınır. Regaip namazı kılınışında niyet edilir ve Kadir suresi okunur.

Abone ol

Regaib kandilinde kılınması gereken iki tür namaz vardır peki bu namazlar saat kaçta kılınır? Peygamberimiz Hazreti Muhammed bu özel gecede hacet namazı ve tesbih namazı kılmıştır. Peki 12 rekatlık regaib namazı saat kaçta ve nasıl niyet edilerek kılınır?

REGAİB KANDİLİ MESAJLARI (TIKLAYIN)

Regaib Kandili gecesi oruçlu olarak karşılanmalı ve hacet ya da tesbih namazı kılınmalıdır. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed Regaib gecesinde iki tür namaz kılardı. Bunlardan biri tesbih namazı diğeri ise hacet namazıydı. Regaib gecesi kazâsı olanın hiç değilse bir günlük kazâ namazı kılması, çok iyi olur.

REGAİB NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?
Regaip Kandili gecesinde kılınan hacet namazı akşam namazı ile yatsı namazı arasında kılınır. Eğer oruçluysanız , orucunuzu açtıktan sonra bu namazı kılabilirsiniz.

KANDİL NAMAZI KAÇ REKAT KILINIŞI NASIL?

Regaib Kandili namazı 12 rekat olarak kılınır. Regab Kandili namazının kılınışı ise şöyledir;
Her rek'atta fatihadan sonra üç kadir suresi ile 12 adette ihlas suresi okunur. Her iki rek'atta bir selam verilerek 12 rek'at tamamlanır. On ikinci rek'at kılınıp selam verildikten sonra yerinden kalkmadan yetmiş kere ' Allahumme salli ala Muhammedinin nebiyyil ummiyyi ve ala alihi' denilir. Sonra secdeye varılır. Secdede yetmiş kere ' subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi' denir.

Sonra secdeden kalkılarak ettahiyyatta oturulur. Ve yetmiş kere 'Rabbiğfir ve erham ve tecavez ta'lemü' dedikten sonra tekrar secde edilir. Secdede yetmiş kere ' subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi' dedikten sonra, isteklerimizi alemlerin Rabbine arz edilir.

KANDİL GECESİ NAMAZI VE ZİKİRLER
Regaib Kandili gecesinin ihyâsı, yatsı namazıyla sabah namazını camide cemaatle kılmakla olur. İnsan sabahlara kadar, akşamlara kadar ibadet etmiş gibi sevab kazanır. Bir başka ihyâ şekli zikirdir. Regaib Kandilinde "Lâ ilâe illallah", "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", "Estağfirullah", "Sübhànallah", "Elhamdülillâh", "Allahu ekber", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm", "Allah" zikirlerini çekmek büyük sevaptır.

REGAİP KANDİLİ ÖNEMİ
Perşembeyi cumaya bağlayan gece, Regaib gecesidir. Her cuma gecesi de kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ bu gecede müminlere ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua red olmaz ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevablar verilir.

REGAİB GECESİNİN ÖNEMİNE DAİR HADİSLER
Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez: Regaib Gecesi, Şaban'ın 15. gecesi, cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gecesi. [İbni Asakir]

Receb ayının ilk Cuma gecesini [Regaib gecesini] ihya edene, kabir azabı yapılmaz. Duaları kabul edilir.

NİHAT HATİPOĞLU KANDİL DUASI