BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,05
ALTIN 2.460,89
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Referandum öncesi kaos uyarısı!

Bu iddia BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'ya ait. Referanduma evet oyu verecek olan Topçu'dan inanılmaz iddialar...

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, referandum öncesinde ilginç bir uyarıda bulundu. Topçu, "Terör örgütü, özgürlükleri genişletecek bu adımlardan rahatsız.  Milleti korku kıskacı altına almak için terör olaylarını tırmandıracaklar."

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı, parti tabanı üzerine yönelik oyunlar ve referandum süreciyle ilgili Bugün gazetesine konuştu. BBP lideri, kazanın ardından bazı odakların seçimleri erteletmek için devreye girdiğini hatırlatırken referandum öncesinde 'terör kartının' öne sürüleceği uyarısında bulundu. Bu konuda kendisine bazı duyumlar geldiğini belirtti, 'birlik ve beraberlik' çağrısında bulundu.

29 MART'TA GÖĞÜS GERDİK

Topçu, 29 Mart seçimleri öncesinde parti tabanlarına yönelik provokasyonu ise şöyle anlattı: “Üzerimizde baskı kurdular. Neleri göğüslediğimiz kimse tahmin edemez. Biz dinamik bir genç kitleye sahibiz. Provokatörler devreye girdi. Tabanımız tahrik edilmeye çalışıldı. Biz bunlara göğüs gerdik. Sayın Başbakan yaşananları bizden çok daha iyi biliyor. Bizim insanlarımız sokaklara dökülseydi belki seçimlerin ertelenmesi gündeme gelecekti. Ama biz gençlerimize engel olduk. Bunun için büyük çaba harcadık."

REFERANDUM'DA KAOS HAZIRLIĞI

Topçu, 12 Eylül’de yapılacak referandum için de benzer bir hareketlenme olacağını kaydetti.  Bu süreçte terörün artacağını belirten Topçu, şöyle devam etti: “Anayasa paketi Meclis’te görüşülmeye başlanınca terör olaylarında gözle görülür bir artış oldu. Terörü yurt sathına yayma girişimleri görüldü. Demokrasinin kurum ve kuralları ile yerleşmesinden korkuluyor. Terör, hukuk devleti, bağımsız yargı ve vatandaşın işi aşı olmasından korkuyor. Özgürlükleri genişletecek bu adımlardan terör örgütü ile arkasındaki güçler rahatsız oluyor. Türkiye’nin yükselmesini kendilerine engel olarak görüyorlar. Referandum sürecini baltalamak için çabalarını artıracaklar. Bize de bu yönde duyumlar geliyor. Milleti korku kıskacı altına almak için terör olaylarını artırıp referandumu engellemek için her yolu deneyecekler. Burada hükümete çok büyük görev düşüyor. Meclis içi ve meclis dışı siyasi partiler dikkatli olmalı. Terör örgütüne karşı birlik ve beraberliğimizi göstermek durumundayız."

OYUNA GELMEYELİM

Referanduma ‘evet’ diyeceklerini vurgulayan Topçu, BDP'nin 'boykot' çağrısına tepki gösterdi. Topçu, "Hayır, diyecekler de mutlaka demokratik tavrını göstererek sandık başına gitmelidir. Terör örgütü siyasi sözcüleri ve dağdaki eşkıyaları bu süreci engellemek için her türlü yolu deneyecektir. Millet olarak bu oyuna gelmemeliyiz." çağrısında bulundu.