BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan sert imam-hatip çıkışı

Başbakan Erdoğan, ekonomiden muhalefete, terörden, yeni eğitim sistemine kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan ayrıca imam hatiplere yönelik eleştiri yöneltenlere "İmam hatip okullarından terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız?" diye sordu.

Son 1 ay içinde düzenlenen operasyonlarda 500 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Erdoğan, örgütün silah bırakması halinde operasyonların biteceğin ifade etti.

Başbakan Erdoğan Denizli'de yeni eğitim yılı toplu açılış töreni için katıldığı Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, konuşma yaptı. Denizli'de 13 yeni eğitim kurumunun daha açılışını yapacaklarını söyleyen Erdoğan, okulları yaptıran hayırseverlere teşekkür etti.

TERÖRİST EĞER SİLAH BIRAKIRSA

Erdoğan'ın gündeminde artan terör saldırıları vardı. Başbakan Erdoğan, önceki gün Hakkari Çukurca'da 4 askerin şehit olduğunu, dün de Bingöl'den acı haber geldiğini ve 8 kahraman polisin şehit olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

''Terörle mücadelemiz şüphesiz ki devam edecek. Şüphesiz ki bir bedel de ödüyoruz. Çünkü bu mücadele bedelsiz olmuyor. Akan kanların durmasını biz istiyoruz. Eğer terör örgütüyle yan yana olanlar, terör örgütüyle silahların susmasını değil, silahların bırakılmasını isteyenler varsa şunu bilmeleri lazım. Bizler devlet olarak, hükümet olarak zaten silahların bırakıldığı yerde operasyonları devam ettirmeyiz. Ama devlet askeriyle polisiyle hiçbir zaman silah bırakmaz. Çünkü polisin de askerin de silah kendisinin demirbaş enstrümanıdır. Onunla asayişi, terörü bertaraf etmek için mücadele eder. O onun her zaman sabit demirbaşıdır.

Ama terörist eğer silahı bırakırsa bilmelidir ki bu ülkede operasyonlar da biter. 'Ama efendim silahlar sussun', silah teröristin elinde olduğu sürece susmaz. En ufak fırsatta o silahını yine ateşler masum insanların üzerine. Tüm bu haince saldırılara, tüm bu alçakça saldırılara rağmen bölücü terör örgütüne karşı en kararlı şekilde mücadelemizi yürütüyoruz ve yürüteceğiz.''

SON BİR AYDA 500 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari valiliğimiz de açıkladı, sadece son 10 gün içinde 123 terörist etkisiz hale getirildi. Şubat ve Ağustos ayları arasında 373 terörist etkisiz hale getirildi. Son bir ay içinde toplamda 500 terörist etkisiz hale getirildi. Bir yandan ülkeyi büyütecek bir yandan bu bölücü terör örgütüyle yılmadan mücadele edeceğiz."

İMAM HATİPLER ESKİ PARLAK GÜNLERİNE GERİ DÖNÜYOR

''Bugün başta Denizli olmak üzere, başta açılışını yaptığımız bu okul olmak üzere Türkiye genelinde millet artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bugünden itibaren, bu dönemden itibaren artık imam hatip okulları milletin okulları olarak eski parlak günlerine geri dönüyor. 28 Şubat sürecinde milletin bu okullarından korkanlar, ürkenler, milletin bu okullarını adete bir öcü gibi görenler maalesef bu okulların kapılarına kilit vurmuşlardır. İmam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar, bununla yetinmediler, lise kısımlarına da talebin azalması için üniversite sınavında katsayı engelini getirdiler. İmam hatiplerin önünü kesebilmek için tüm meslek liselerine, tüm meslek okullarına yani yoksul Anadolu evlatlarının devam ettiği okullarına vebalı muamelesi yaptılar. Bu zulme, bu baskıya, bu antidemokratik uygulamaya 30 Mart tarihinde TBMM'de son verdik.  Çıkardığımız yasa ile imam hatip okullarının orta kısımlarının yeniden açılmasını sağladık. Kat sayının ortadan kalkması ile de artık imam hatip okulları tıpkı 28 Şubat öncesinde olduğu gibi sinesinden çıktığı millet tarafından teveccüh gören okullar olarak artık Milli Eğitim sisteminde tekrar yerlerini alıyorlar. 

TERÖRİST YETİŞMEDİĞİ İÇİN Mİ KAPATTINIZ

Ne zarar gördünüz imam hatip okullarından da bunları kapattınız? Ne yaptı imam hatipliler size de bunları kapattınız? Terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız? Ben, evlatlarım, birçok bakan arkadaşlarım imam hatip lisesi mezunları olarak bugün imam hatip okullarına itibarini iade etmenin bahtiyarlığını, bunun tarifsiz heyecanını yaşıyoruz. Bugün yeniden eğitim vermeye başlayan imam hatip okullarının gençlerimize, velilerimize, tüm milletimize hayırlı olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum.''

EY CHP BU MİLLET SİZE İTİBAR ETMİYOR

66 aylıkların okula başlamasıyla ilgili kampanya başlatan CHP'yi eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İlk etapta 5. ve 9. sınıf öğrencilerimiz seçmeli ders alabilecekler. Fakat, şurası çok önemli. Anamuhalefet partisi bir kampanya başlattı. Nedir bu kampanya? 66 ay ile ilgili bir sıkıntıları var. Gidip hastanelerden rapor alma kampanyası başlattılar. Yani bu raporları almak suretiyle çocuklarımızı okullara başlatmayacaklar. Ne oldu? Yüzde kaç? Normalde daha önceden yüzde 3'tü, şimdi yüzde 4. Kampanyanızın neticesi bu kadar. Ey anamuhalefet, ey CHP, bu millet size itibar etmiyor. Ne yaparsanız yapın bu milletin değerleriyle oynamayın. Bir taraftan geleceksin 'Biz imam hatiplere, meslek liselerine karşı değiliz' diyeceksin, öbür taraftan da gelip 'Bu işin önünü nasıl keseriz' diye Anayasa Mahkemesi'ne gideceksin, kalkıp okulların önünde gösteri yapacaksın. Benim milletim bunu yutmuyor. Böyle yaptıkça daha da eriyeceksiniz.

Velilerimizin talep etmeleri halinde en az 10 öğrencinin olması durumunda tüm okullarımızda, düz okulları kastediyorum, bundan böyle Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersleri yani Peygamber Efendimizin hayatı da haftada 8 saat olarak seçmeli alınabilecek.''

KUR'AN DERSİNDEN ACAYİP KAÇARLAR

66 aylıkların okula başlamasıyla ilgili kampanya başlatan CHP'yi eleştiren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar kuran dersinden acayip kaçarlar. Ciddi manada rahatsız olurlar. Bunlar Kuran'ı mezarda okunması için düşünmüşler. Milletin evlatlarının maneviyatını öğrenmesini engellemeye çalışıyorlar."

126 ÜLKEDE OKULA BAŞLAMA YAŞI 6

Menderes'i idam edenler bu zihniyeti yeni eğitim modeline karşı çıkandan farklı olmadığına dikkat çeken Erdoğan, dünyadaki okula başlama yaşını hatırlattı:

"Bakın MEB'de reformlara karşı çıkıyorlar. Neye karşı olduklarını izah edebilmiş değiller. Şu anda Türkiye'de herkes, 66 aylık çocuğunu okula başlattı. Benim torunum da bugün başladı, o da 66 aylık. Dünyada 197 ülkeden 126'sında okula başlama yaşı 6'dır. Dünyada 3, 4 ve 5 yaşlarında zorunlu eğitim uygulayan ülkeler var. Biz büyüyen ve büyük idealleri olan bir ülkeyiz.

REFORMLAR TIKIR TIKIR İŞLEMEYE DEVAM EDECEK

Onlar zihinleri bulandırsın. İşte millet çocuğuna güvendi. Kılıçdaroğlu ve arkadaşları seçmeli ile zorunlu arasındaki farkı bir türlü anlayamadı. Dersleri alma konusnda baskı yapamayız. Milletimin kalbi rahat olsun. Yeni reformlar Allah'ın izniyle tıkır tıkır işlemeye devam edecek. Veli çocuğunu istediği okula gönderir. Bir okulda kalan 4 yıl başka bir okulda, son 4 yılı başka bir okulda okutabilir. Son 4 yıl herhangi bir yaşla bağlantılı değildir. İsteyen açık liseye gönderir, isteyen aynen devam eder. 18 yaşını doldurmak gibi bir kayıt söz konusu değildir. İlk yıl bitti, 'arada bir yıl ara verelim, ayrıca ben bir eğitim görmek istiyorum' diyenler olursa o da zorunluya dahil edilmek suretiyle 1 yıl aradan sonra imtihanını verebilir, 2. sınıftan sürece devem edebilir. Bu hakkı da var. Üzümü yemek istiyoruz, bağcı dövmek gibi bir derdimiz yok. Biz bu millete aşığız ve bu aşkımızın gereği de gece gündüz demeden bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

İŞSİZLİKTE DÜNYA İLE YARIŞIR HALE GELDİK

İşsizlik rakamları açıklandı. Yüzde 8. İşsizlikte dünya ile yarışır hale geldik. Türkiye az çok eksiğiyle çok iyi yolda. Ama içimizdeki bazı hazmedeyemenler edemiyor. Siyasette düşman olmaz rakip olur. Lütfen sizi rakip olarak görün düşman olarak değil.. Ama onlar istemese de bu kervan maksuduna ulaşacak."