BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.423,02
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Recep İvedik geliyor

Şahan Gökbakar'ın tutulan tiplemesi sinemada. Recep İvedik'in tatil macerasını konu alan müthiş bir komedi.

Abone ol Bu hafta beyaz perde, 4 yeni filmi ağırlayacak. Sinemaseverler için gayet renkli geçecek bu haftanın en çok konuşulan filmi kuşkusuz, Şahan Gökbakar'ın filmi Recep İvedik'i olacak...

FİLMİN KONUSU


Adamın biri yolda cüzdanını düşürür, sokaklarda yaşayan başka bir adam tam cüzdanı kapıp kaçacakken Recep İvedik onunla mücadeleye girer. Cüzdanı kurtarır, sahibine vermeye gider. Fakat tam o sırada çocukluk aşkı Sibel’in bir tur otobüsünden indiğini farkeder. Artık Recep İvedik’in tek bir amacı vardır; kendisini tanımayan, hatta hatırlamayan Sibel’e kendini beğendirmek...

Fragman filmin ne kadar komik olacağının sinyallerini veriyor. Bugün gösterime giren film hoşça vakit geçirmek isteyenlerin için biçilmiş kaftan olacak gibi görünüyor.



Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım
Yönetmen:
Hamdi Alkan
Oyuncular: Vural Çelik, Yasemin Conka, Hakan Yılmaz, Okan Tangücü
Tür: Dram / Komedi
Yapım Yılı: 2007

Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım, yanlışlıkla tutuklanıp, derdini anlatamadan yıllarca cezaevinde kalmak zorunda bırakılan bir adamın öyküsüdür.

Evli ve bir çocuk babası olan Erdem (Vural Çelik), hayatını kuaförlük yaparak kazanmaktadır. Bir gün arkadaşı Ahmet'le karşılaşan Erdem, onunla bir çay bahçesine gitmeye söz verir.

Ne var ki Ahmet bir uyuşturucu satıcısıdır ve telefonları dinlenmektedir. Ahmet'le ortak çalıştığı şüphesiyle narkotik şube polisleri tarafından tutuklanan Erdem suçsuz olduğunu anlatmaya çalışsa da karısı dahil olmak üzere kimseyi inandıramaz.

Bu arada Erdem'in hapishaneye düşmesi Eşi Ayşen (Yasemin Conka) tarafından küçük oğlu Ali'den (Okan Tangücü) saklanır. Uzay savaşlarını çok seven Ali babasının dünyayı uzaylıların saldırısından kurtarmak üzere seçilmiş bir komutan olduğunu sanmaktadır.

Bu oyuna zamanla bütün koğuş destek olacaktır. Erdem'in bu koğuştaki misafirliği ise o kadar çabuk bitmeyecektir...

Sürgün
(Izgnanie)
Yönetmen:
Andrei Zvyagintsev
Oyuncular: Konstantin Lavronenko, Maria Bonnevie, Aleksandr Baluyev
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2006

Sürgün, William Saroyan'ın 'The Laughing Matter' (Gülünecek Şey) adlı romanından esinlenerek hazırlanmış bir film.

Anne, baba ve iki çocuğu, büyük şehirden büyükbabalarından kalma kır evinde kalmak üzere babasının doğum yeri olan kasabaya giderler. Böylece şehir kültürü yerini doğanın hükmüne bırakır ve ailenin büyük fedakarlıklar isteyen bu yaşam biçimine ayak uydurmaya çalışma macerası başlar.

Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde 2004 yılında gittiği her festivalden ödüllerle dönen 'Dönüş'ün yönetmeni Zvyagintsev'in ikinci uzun metrajlı filmi...

WinX Club: Kayıp Krallığın Sırrı
(WinX Club: The Secret of the Lost Kingdom)
Yönetmen:
Iginio Straffi
Tür: Animasyon
Yapım Yılı: 2007

On altı yıl önce Sihirli Boyut’un en güçlü savaşçı büyücüleri kendilerini, mutlak kötüyle savaşmak adına kurban ettiler.

Bu savaşta ailesi kaybolan ve gezegeni Sparks yok edilen Prenses Bloom, ablası Daphne’nin kendini feda etmesi sayesinde kurtulur.

Bloom dünyada kendisini evlat edinen aile tarafından, sıradan bir kız olarak büyütülür.