BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Recep Güven adam gibi adam

Kamuoyu "Ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz" diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'i konuşuyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Diyarbakır Emniyet Müdürü Güven için AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, "adam gibi adam" ifadelerini kullandı.

NTV'de Oğuz Haksever'in sunduğu "Bugün yarın" programında Güven'in çıkışı ve Kürt sorunu tartışıldı. Güven'in açıklamaları için Kurt, şunları söyledi:u.20121009080347.jpg

BÖYLE ADAMLAR VAR

"Diyarbakır Emniyet Müdürü yürekli bir çıkış yaptı. Göreve başlarken bu çıkışı yapabilmek, barış adamı olmakla, adam gibi adam olmakla ilgili bir şey. Türkiye’de, ben içeriden şahitlik edebilirim ki, artık böyle adamlar var. Şimdiki Emniyet Genel Müdürü de öyle biridir. BDP’lilerle arası bozuk olsa da Van Valisi öyledir. Artık bölgede anlayan, dinleyen, hissetmeye çalışan bir bürokrasi var. Eskiden valiler egemenliğini hissettirmek için geliyordu, şimdi hizmetkarlığını hissettrimeye gelenler var ve inşallah bu devletin bütün kurumlarına sirayet eder.”

KILIÇDAROĞLU MÜDÜRE NEDEN DESTEK ÇIKMADI? TIKLAYIN

BDP'nin Kürt sorunu konusuda tıkaca dönüştüğünü savunan Kurt, BDP ve PKK'yı özeleştiri yapmaya çağırdı:

İKNA ODALARIu.20121009084505.jpg

"Kürtler açısından kendimi de BDP'nin içinde bulunduğu onu da aşan diğer Kürtleri katarak bir şey söylüyorum. Biz de kendimizi masaya yatırmalıyız. Bugün devlet kendisini eksik de olsa özeleştirisini yapıyor. Ama hangi arkadaşımız BDP'den ya da PKK'dan çıkıp şunu söyledi. Bugün bölgede ikna odaları kuruluyor. AK Parti'nin ilçe başkanları belediye başkanları kaçırılıyor. İkna odalarında bir de silah var. Geri döndüğünde istifa ediyor. İnsan hakları dernekleri buna değinmiyor. İyi niyetli yaklaşan bir devlet görevlilerini biliyoruz artık. Peki bu cenahta kendine dönük eleştirileri görmedikleri zaman teşvik mi ederiz tahrik mi ederiz? 

OKULLAR YAKILIYOR

Geçmişte bu devlet çok güvensiz şeyler yapmıştır. Bu kadar bunun çözümün önüne tıkaç yapılması doğru değil. Çünkü sizin gerçekliğinizi kaybettiğiniz yer tıkaç olduğunuz yer olur. Ama bugün okullar yakılıyor bölgede. Niye bunları söylemiyorlar."