BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.443,22
HABER /  DÜNYA

İşte Suriye'deki acı bilanço

Suriye'de yaşanan iç şavaş ortalığı kan gölüne çevirmeye devam ediyor. İşte acı bilanço...

Abone ol

Suriye'de, Esed'e bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 170'e yükseldiği bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), güvenlik güçlerinin ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib ve Ma'aret el-Numan ilçesine hava ve tank destekli gerçekleştirdiği operasyonlarda 30, kurşuna dizilmek suretiyle 21 olmak üzere toplam 51 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Konsey, Dera'da 42, Halep'te 35, Şam'da 22, Humus'ta 18 ve Hama kentinde 2 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda toplam ölü sayısının 170'e yükseldiğini ve çok sayıda yaralının bulunduğunu duyurdu.

Bu arada, ÖSO'nun Şam'ın Haresta banliyösünde bir güvenlik binasına saldırıda bulunduğunu ve bölgede iki ordu arasında yoğun silahlı çatışmaların yaşandığını kaydeden Şam Haber Ağı (SNN), ÖSO'ya bağlı grupların Şam'ın Kadem, Zemelka bölgelerinde ve Doğu Guta'da düzenli ordu birliklerine saldırılar gerçekleştirdiğini ve çok sayıda askeri aracı imha ettiğini belirtti.

ESAD'IN BİRLİKLERİ DE KAYIP VERİYOR

Haber ağı, Humus kentinde iki ordu birlikleri arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını, muhaliflerin ''vur kaç'' taktiğiyle Esed birliklerine kayıplar verdirerek ilerleme kaydettiğini vurguladı.

Suriye Devrim Konseyi, nizami ordunun Humus'ta muhaliflerin yoğun olduğu yerleri savaş uçakları ve helikopterlerle vurduğunu, Kuseyr bölgesine ''varil bombaları'' atıldığını kaydetti.

Devrim Konseyi, Halep kentinde ÖSO'ya bağlı tugayların, çok sayıda askeri noktaya saldırıda bulunduğunu ve bazı stratejik noktaları ele geçirdiğini bildirdi.

Konsey, Dera, Deyru'z Zor ve Rakka'daki çatışmalarda muhaliflerin çok sayıda askeri mühimmat ele geçirdiğine de işaret etti.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Hama, Humus, İdlib, Halep ve Şam kırsalında gerçekleştirdiği operasyonlarda onlarca silahlı kişiyi etkisiz hale getirdiğini ve çok sayıda kişiyi de tutukladığını duyurdu.