BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,72
HABER /  GÜNCEL

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Zühtü Arslan yorumu olay oldu

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan önünde eğildi mi? Rasim Ozan Kütahyalı bugünkü yazısında tartışmaya ilişkin ilginç bir yorum yaptı.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşma anına ilişikin görüntü konuşulmaya devam ediyor.  Arslan, dün akşam adli yıl açılış resepsiyonunda eleştirilere "Üzerinde çalışılmış. Kadraj oyunuyla manipülasyonun çirkin bir örneği" diye yanıt verdi.

Sabah gazetesi yazarı Rasim Ozan ise tartışmalara farklı bir boyut kazandırdı. "Zühtü Arslan'a haksızlık edilmiyor mu?" başlıklı yazısında yazar, o poz için şu yorumu yaptı:

"ANADOLU'NUN BAĞRINDA BİR KASABADA YETİŞMİŞ BİR İMAM-HATİPLİ GENCİN TAŞRALI MAHCUBİYETİDİR O KARE"

"Aslında o cevap çok basit o kare için: 20'li yaşlarına kadar Yozgat şehrinin Sorgun ilçesinde büyümüş, 60'lar, 70'ler ve hatta 80 'lerin ortalarına kadar Anadolu'nun bağrında bir kasabada yetişmiş bir imam-hatipli gencin taşralı mahcubiyetidir o kare. Yüzde yüz Anadolu çocuğunun aşırı saygılı ve çekingen tavrıdır. Bir de dindarların egemenler tarafından ezildikçe ezildiği o yıllardan gelen imam-hatipli mahçubiyetidir.

Bir insanı bu kültürel özelliği yüzünden yerden yere vurmak büyük haksızlık. Aslında bu duyguyu bize en iyi anlatacak yazar kendisi de Yozgatlı ve imamhatipli olan Ahmet Hakan'dır. İkisi de aynı yaşlardalar üstelik. Zühtü Arslan'ı bu kare yüzünden o da eleştirmiş. Gerçi Allahı var çok acımasızlık etmemiş. Ama yine de daha empatik olabilirdi. Her ne kadar artık "yırtık" olsa da Zühtü Arslan'ları oluşturan o yılların kültürel atmosferini anlatabilirdi."

VİDEO AYM'NİN SAYFASINDA

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik kabulünde önünde eğildiği iddialarına tepki gösteren Arslan, 31 Ağustos itibari ile o görüntüleri web sayfasına koyduklarını söylemişti. İşte o görüntü.