BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ramazan'ın en seyirlik gösterisi

İstanbul'daki Ramazan ayı etkinlikleri yerli yabancı herkesi tarihin içinde yolculuğa davet ediyor.

Abone ol

Ramazan ayı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Sultan-i Seyirlik" yürüyüşü yerli yabancı binlerce kişinin alkışını topladı.

Devlet Bakanı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı, ramazan ayı boyunca kentin farklı noktalarında gösteriler yapan ''Sultan-i Seyirlik'' ekibinin yürüyüşüne katıldı.

Sultanahmet Meydanı'nda, Devlet Bakanı ve İstanbul 2010 Avrupa Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı, İstanbul 2010 AKB Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç'in öncülüğünde oluşturulan kortej, Divanyolu üzerinden Beyazıt Meydanı'na kadar yürüdü.

En büyük ilgi Mehteran'a

İstanbul 2010 AKB etkinlikleri kapsamında, mehteran bölüğünün konseri eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe, güzergah üzerindeki vatandaşlar ve turistler yoğun ilgi gösterdi.

Devlet Bakanı Yazıcı, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, AKB Ajansının bu yıl yoğun bir performans sergilediğini belirterek, ramazan boyunca düzenlenen etkinliklerin basında geniş yer alması ve olumlu yorumlanmasının, bu işin ne kadar iyi yapıldığını gösterdiğini söyledi.

Konser eğlendirdi

Etkinlik, ''Halimiz Ahvalimiz'' adlı müzik grubunun konseriyle sona erdi.

Beyazıt Meydanı'ndaki bir çay bahçesinde bir süre oturan Yazıcı, beraberindekilerle çay içerek sohbet etti.