BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Ramazanda pide fiyatları ne oldu?

Türkiye'de bu yıl pideye zam yapılmadı, eski fiyatlar yürürlükte. Ama İstanbul'da üç ilçe var ki burada pide zamlanmış durumda.

Abone ol

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, İstanbul'da 3 ilçe hariç Türkiye genelinde geçen yılki pide fiyatlarının uygulandığını belirtti.

Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, 7 Ağustos'ta düzenledikleri basın toplantısında, ''Türkiye genelinde geçen yıl uygulanan pide fiyatlarının, aynen devam edeceği''nin ifade edildiğini ve uygulamanın bütün illerde bu çerçevede değerlendirildiğini kaydetti.

Ancak İstanbul merkezli bazı haberlerde İstanbul il genelinde pideye gizli fiyat artırımı yapıldığı yönünde açıklamalar ile kamuoyunun bir ikilem içerisinde bırakıldığını ifade eden Balcı, şöyle dedi:

''Oysa alınan fiyat ile uygulanan fiyat aynı değildir. Tarifede 350 gram 1,50 TL alınmasına rağmen, İstanbul'da 3 ilçe hariç tamamında geçen seneki fiyat uygulanmaktadır. Bu da bizim Türkiye genelinde uygulanacağını söylediğimiz fiyat ile aynı paralelde bir fiyattır. Bu konuda yayınladığımız genelgeye hassasiyet gösteren odalarımıza teşekkür ediyor, kamuoyu ile birlikte hareket edilmesinden memnuniyet duyuyoruz.''

Balcı, genelge haricinde fiyat talebinde bulunan İstanbul Fırıncılar Odası hakkında Federasyon olarak yasal işlem başlatılacağını kaydetti.

Halil İbrahim Balcı, bazı gazetelerde yer alan ''Fırıncı esnafının haksız kazanç sağlamak için bazı usulsüzlükler içerisinde olduğu yaklaşımını'' ise talihsiz bir beyan olarak kabul ettiklerini belirtti.