BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ramazan artık görebiliyor!

Görme engelli genç, İl Sağlık ve İl Emniyet Müdürünün desteği ile hayata bakmaya başladı...

Abone ol
Uşak'ta doğuştan görme engelli olan 19 yaşındaki Ramazan Çiçek, İl Sağlık Müdürü İsmail Alkan ve İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin'in girişimleriyle nakli ameliyat edilerek görmeye başladı.

İstanbul Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçirdiği mercek nakli ameliyatı sonrası sağ gözü görmeye başlayan Çiçek, 19 yıl süren karanlığın sona ermesinin kendisi için bir mucize olduğunu ifade etti.

Görmeye başlamasıyla dünyayı yeniden keşfetmeye başladığını anlatan Ramazan Çiçek, kendisine yardım eden İl Sağlık Müdürü İsmail Alkan ve İl Emniyet Müdürü Şahin’e teşekkür etti.

Ramazan Çiçek, “Yetkililere mercek nakli ile iyileşme şansımın bulunduğunu, ancak ameliyat için yaklaşık 10 bin lira gerektiğini anlattım. İl Sağlık Müdürü ve Emniyet Müdürümüz bana bir baba şefkati ile yaklaşıp gerekli desteği sağlama sözü verdi. Daha sonra konu Uşak Valimiz Özdemir Çakacak'a iletilmiş. Vali beyin de talimatı üzerine İstanbul’a gittim. Tetkiklerden sonra beni İstanbul'daki Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiler. Hastanede Prof. Dr. Ahmet Demirok, 3 saat süren ameliyatla sağ gözüme mercek nakli gerçekleştirdi. Ameliyattan sonra sağ gözüm görmeye başladı. Şu an 4-5 metre yakınımdaki her şeyi görebiliyorum. Gözüm zamanla biraz daha açılacak. Sol gözümün ise görme şansı yok.Şuan çok mutluyum''
İstanbul'daki ameliyat sonrası kendisine sahip çıkan Vali Özdemir Çakacak, Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve Sağlık Müdürü İsmail Alkan'ı ziyaret ettiğini de belirten Çiçek, mutluluğunu onlarla da paylaştı.

Uşak İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ise Ramazan Çiçek'in bir gözünün dahi görmeye başlamasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek “10 bin TL için yıllarca göremeyen Ramazan kardeşimizin bir gözü artık görmeye başladı. Ramazan’ın görmeye başlaması beni çok mutlu etti. Bana teşekkür ziyaretine geldiğinde Ramazan'ı bastonsuz görünce kendi gözüm görmeye başlamış gibi çok sevindim. Sayın Valimiz Özdemir Çakacak başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim”dedi.

İl Sağlık Müdürü İsmail Alkan ise; "Ramazan'ın görmesi için elimizden geleni yaptık. Amacımız onun mağduriyetinin giderilmesiydi. Konuyu yakından takip ettik. Ameliyata girdiğinde ve çıktığındaki durumunu sorduk. Eksiklerin giderilmesi noktasında sağlık camiası büyük özveri gösterdi. Ramazan'ın görmeye başlaması bizim için en büyük mutluluk" dedi.