BIST 10.738
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.521,25
HABER /  MEDYA

Rakı reklamında gözü bantlı balık!

Alkollü içecek reklamlarına getirilen yasal düzenlemeler, içki firmalarından gözü bantlı balık reklamlarıyla karşılık buldu.

Abone ol

Kavun, peynir, rakı, balık dörtlüsü içki reklamlarına getirilen yasal düzenlemelere takılınca içki firmaları da ilginç yöntemler geliştirdi. Mey İçki, yasal sınırlamalara özen göstererek gözü bantlı balık reklamı hazırladı...

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) alkollü içecek reklamlarını düzenleyen son tebliğine Mey İçki, ilginç ilanlarla yanıt veriyor.

Bu tebliğ ile rakı-balık, beyaz peynir ve kavun dörtlüsünün reklamlarda birlikte yer almasının önüne geçilince Mey İçki de, tebliğde yer alan sınırlara dikkat ederek ilanlar hazırladı.

DENİZDE YAŞAYAN SOLUNGAÇLI CANLI

Yeni tebliğ, reklamlarda alkollü içki tüketiminin ‘coğrafi, tarihi, kültürel ve sanatsal ortak değerlerlerle ilişkilendirilmesinin’ önüne geçerken, Mey’in ilanlarında balık için ‘Denizde yaşayan solungaçlı canlı’, beyaz peynir için ‘Süt ürünlerinden en katı ve beyaz olanı’, kavun için de “Güzel kokulu, sulu, turuncu meyve” gibi tanımlar yapıldı.

GÖZÜ ONDAN BAŞKASINI GÖRMÜYOR

Boş tabaklara bu tanımların yazıldığı ilanda, “Rakı artık onların adını ağzına alamıyor ama siz onların tadını alabilirsiniz” denildi. Bir diğer ilanda ise yine aynı slogan kullanılırken, gözleri bantlanmış balık fotoğraflarına yer verildi. Fotoğrafın altına da “Gözü ondan başkasını görmüyor” yazısıyla yeni rakıya atıfta bulunuldu.