BIST 10.702
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.514,82
HABER /  GÜNCEL

Türkten provokasyon açıklaması

Ahmet Türk 2 DTP'linn öldürüldüğü olayı provokasyon olarak yorumladı... Türk ''İncelemeye aldık'' dedi

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Ahmet Türk, Şırnak'ta 2 kişinin öldürülmesi olayını provokasyon olarak değerlendirdi ve konuya ilişin açıklama yapacaklarını söyledi.


Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi çalıştayına katılan DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün gece 2 kişinin öldürülmesi olayını değerlendi. Türk, olayı bir provokasyon olarak gördüklerini ifade etti.

Türk, DTP'li milletvekillerinin olayı incelemek için bölgeye gittiğini ve onların yapacakları araştırmalar sonrasında geniş bir değerlendirme yapacaklarını belirtti. Türk, "Arkadaşlarımızdan bu konu ile ilgili geniş bir bilgi alamadık. Sadece cesetlerin Şırnak'a kaldırıldığını, otopsinin yapıldığını ve halkın yoğun duyarlılık gösterdiğini biliyoruz. Daha sonra geniş bir açıklama yapacağız. Barışçıl bir sürecin gelişmesi konusunda çabamızın yoğunlaştığı bir süreçte barışı istemeyen güçlerin provoke etmeye yönelik eylemleri olabileceğini her zaman söylüyoruz. Sonuç olarak bizim amacımız barışta ısrarlı olmaktır. Bu amacımızda da ısrar edeceğiz" diye konuştu.