BIST 10.733
DOLAR 32,18
EURO 35,02
ALTIN 2.526,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kadın bakandan ailelere önemli uyarı

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı, çocuklara izlettirilen çizgi filmler konusunda aileleri uyardı...

Abone ol

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, aileleri çizgi filmler konusunda uyardı...

Basın yayın organlarında da sıkça yer alan şiddet olaylarına ilişkin olarak toplumlarda şiddet eğiliminin zaman zaman artıp, azalabildiğini belirten Kavaf, şöyle devam etti:

''Rakamlara baktığımızda eskisine göre şiddet olaylarıyla karşılaştığımızı söyleyemiyoruz ama haberler yoğunlaştığında şiddet olayları artıyormuş gibi görünüyor. Olumlu rol modellere ihtiyaç var, bunlar da gündeme gelmeli.

ÇİZGİ FİLMLERDE İNANILMAZ ŞİDDET VAR

Çizgi filmlerde inanılmaz bir şiddet var, şiddeti özendiriyor. Çocuklarımız, günde 5-6 saat bunları seyrediyor. Böylece şiddete eğilim noktasında alt yapı oluşuyor. Bu nedenle, anne babaların da duyarlılık göstermesi gerekiyor. Televizyon programlarının yayınlanmadan önce psikolog ve sosyologların değerlendirmesinden geçmeli.''

Selma Aliye Kavaf, iş adamı Halis Toprak'ın 17 yaşındaki bir kızla evlenmesine yönelik tartışmaların hatırlatılması üzerine de aile kavramının çok önemli olduğunu söyledi.

''Güçlü bir aile yapısını oluştururken, bireyler arasında denklik olması gerektiğini düşünüyorum'' diyen Kavaf, ''Bu benim kişisel fikrim, ancak bu denklik sağlanabilirse ailenin güçlü olma şansı vardır'' dedi.