BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Rahşan Ecevit o mitinge gidecek mi?

Ergenekon sanığı Haberal'ın milletvekili adayı gösterildiği Zonguldak'taki CHP mitingine Rahşan Ecevit katılacak mı?

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA KULİSİ-
Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal'ın birinci sıradan milletvekili adayı gösterildiği Zonguldak'ta yapılacak CHP mitingine sayılı günler kala gözler Rahşan Ecevit'e çevrildi. Kılıçdaroğlu'nun yapacağı mitinge Rahşan Ecevit'in katılıp katılmayacağı merak konusu.

Ergenekon sanıklarının milletvekili adaylığı nedeniyle hükümetin sert eleştirilerine maruz kalan CHP'nin ilk mitingleri -belki de bu eleştirilere yerinde yanıt vermek için- Zonguldak ve Denizli'de olacak.

Seçim startını Samsun'a çıkarak verecek olan Kılıçdaroğlu 25 Nisan Pazartesi günü Haberal'ın aday gösterildiği Zonguldak'a, bir gün sonra da İlhan Cihaner'in son dakika aday gösterildiği Denizli'ye gidecek.

Zonguldak meydanından öğle saatlerinde bir miting yapması beklenen Kılıçdaroğlu'nun burada yapacağı konuşmada eleştirilere yanıt vermesi bekleniyor.

Ancak Haberal'ın adaylığına yönelik eleştiriler sadece Ergenekon sanığı olmasından değil. Haberal Ecevit'in seçim bölgesi olan Zonguldak'tan aday gösteriliyor. Zihinlerden de Haberal'ın Ecevit'in tedavisini eksik yaptığı yönündeki iddiaların şüphesi geçmiş değil.

Bu seçimde CHP'ye destek verilmesi yönünde açıklama yapan Rahşan Ecevit'in bu nedenle mitinge katılıp katılmayacağı merak konusu.

Rahşan Ecevit'in mitinge katılıp Kılıçdaroğlu ile el ele vereceği bir pozun eleştirilere iyi bir yanıt olacağını düşünen, hatta bunun hayalini kuran partililer var.

PARTİDEN ECEVİT'E TEKLİF GİTTİ Mİ?

Ancak edindiğimiz bilgiye göre CHP yöneticilerinden Rahşan Ecevit'in mitinge katılması için bir öneri gitmedi. Pazartesi gününe kadar böyle bir öneri gider mi bilinmez ama Ecevit'in Zonguldak dahil seçim sürecinde benzer hiçbir mitinge katılmayı düşünmediği gelen bilgiler arasında.