BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Quaresma baklayı ağzından çıkardı

Ricardo Quaresma’nın, Mersin İdman Yurdu maçında gördüğü kırmızı kart bardağı iyice taşırdı...

Abone ol

Carlos'a bir haller oldu. Mersin İdmanyurdu maçında 30 dakika sahada kaldıktan sonra kırmızı kart gören Portekizli futbolcu hakkında ilginç iddialar ortaya atılıyor. 

Yıldız oyuncu para alamadığı için oynamadığı ileri sürülüyor. Bir diğer iddia ise Quaresma ve diğer Portekizli futbolcuların Carval'e karşı olduğu ve maçtan iki gün önce Nevzat Demir Tesisleri’nde “Mersin: 3- Beşiktaş: 0, Carlos go” dediği söyleniyor.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre kısa süre öncesine kadar Beşiktaş tribünlerinin sevgilisi olan Q7'nin bu agresifliğinin altında ise farklı bir neden yatıyor: Parasını alamaması.

Beşiktaş'ın şok bir yenilgi aldığı karşılaşmanın 54. dakikasında oyuna giren ve sadece 30 dakika sahada kaldıktan sonra 84. dakikada rakibine yaptığı sert hareket sonucu kırmızı kartla oyun dışı kalan Quaresma'ya ilk tepkiyi takım arkadaşları gösterdi.

Maç bitiminde soyunma odasına giren siyah beyazlı futbolcular, aldıkları 1-0'lık mağlubiyetten çok anlamsız bir kırmızı kart gören Quaresma'nın tavırlarına sinirleniyorlardı. Teknik direktör Carvalhal, genel koordinatör Tayfur Havutçu, menajer Tuncay Yanık ile futbolcular soyunma odasında bir süre sessiz kaldılar.

PARA ALDIM MI Kİ OYNAYAYIM

ÇÜNKÜ saha içinde zorlukla mücadele eden arkadaşlarına Quaresma haksızlık etmişti. Q7'nin umursamaz tavırlarına rağmen kendisine soruldu: "Neden bu hareketi yaptın? Niçin kendini attırdın?" Bunun üzerine Portekizli yıldız eliyle para işareti yaparken ekledi: "Paramı aldım mı ki oynayayım!" Bu yanıt soyunma odasında buz gibi hava estirdi.

ALTI AYDIR PARA ALAMAYAN FUTBOLCULAR VAR

Çünkü, takımda yerli ve yabancı 6 aydır parasını alamayan futbolcular vardı. Üstelik Beşiktaş'ta en çok maaş alan oyuncuların başında Q7 geliyordu. Birkaç yerli futbolcu duruma sinirlendi hatta Quaresma'nın üstüne yürümek istediler ama Tayfur Havutçu'nun uyarısı ile sessiz kaldılar.

100 BİN DOLAR CEZA GELİYOR

Yıldız oyuncunun artık eskisi gibi el üstünde tutulmayacağı ve kendisine 100 bin dolar ceza kesileceği vurgulandı. Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal ile Quaresma'nın dün tesislerde uzun bir süre baş başa görüştüğü ve toplantının ardından Portekizli oyuncuya ceza verilmesinin gündeme geldiği bildirildi. Futbol Koordinatörü Tayfur Havutçu’nun da yönetimle ceza konusunda görüştüğü ve kesilecek rakamın birkaç gün içerisinde Quaresma’ya bildirileceği kaydedildi.

Habertürk gazetesi ise Quaresma'nın Carvalhal'a karşı kazan kaldırdığını yazdı.

Mersin maçında oynamak istemediğini hocasına söyledi, sahaya altına şort bile giymeden çıktı. Devre arasında uyarıldı, şortunu giydi. Sahaya çıkıp atılması, “Kırmızıyı bilerek mi gördü” dedirtti!

BU NASIL ŞAKA!

Mersin karşılaşması öncesinde Nevzat Demir Tesisleri’nden gelen haberler, ‘perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir’ sözünün canlı örneğini andırıyor. Her zaman tesislerde ‘kafasına göre’ takılan, şarkılar söyleyen, espriler yapan Q7’nin herkesin bulunduğu bir ortamda, “Mersin 3 - Beşiktaş 0... Carlos go” dediği iddia edildi. Herkesin duyduğu bu sözler, Quaresma’nın gülüşü nedeniyle “Şaka mı ciddi mi” sorusunu beraberinde getirdi. Ancak ‘şaka’ olsa bile takım arkadaşlarının yorumu belliydi: Bu nasıl şaka!

CARLOS, ÇETE’YE KARŞI

Peki Quaresma’nın “Carlos go” sözlerinin, yani Mersin yenilgisi sonrası Carlos Carvalhal’in gönderilebileceğini şaka yoluyla dışa vurmasının sebebi ne? Garip ama geldiği günden bu yana ezeli rakip taraftarlarının bile sempatisini kazanan Carvalhal’in vatandaşlarıyla arası iyi değil. Quaresma, Simao, Almedia ve Fernandes ile yıldızı barışmayan Portekizli teknik adama karşı ‘çetenin liderliğini’ ise Q7 yapıyor. Quaresma’nın kendi isminin hocasından daha önde olduğunu kabul ettirmek için bu hareketleri yaptığı iddia ediliyor.

‘OYNAMAK İSTEMİYORUM’

Kartal’da Mersin maçı öncesine Quaresma’nın bu ‘soğuk şaka’sı damgasını vurduktan sonra saha içinde yaşananlar da ‘Bu ne tesadüf’ dedirtiyor. İddiaya göre karşılaşmadan 1 gece önce hocasının yanına giden Ricardo Quaresma, hava şartları ve derbiyi de düşünerek Mersin İdman Yurdu maçında oynamak istemediğini söyledi. Portekizli teknik adam oyuncusuna karşılık vermeyip dediğini yaptı ve yıldız oyuncuyu
ilk 11’e almadı.

KULÜBEDE MİSAFİR SANATÇI

Ancak oynamayacağı bilen Q7, yedek kulübesinde de adeta ‘misafir sanatçı’ gibiydi. Sahaya çıkarken yanına ne formasını aldı ne de eşofmanlarının içine şort giydi. İlk yarıyı böyle tamamladı. Durumu öğrenen menajer Tuncay Yanık, devre arasında soyunma odasında sesini yükseltip tepkisini koydu, konuyu Carvalhal’a aktardı. Portekizli teknik adamın araya girmesiyle en sonunda Quaresma forma ve şort giydi, yedek kulübesine oturdu.