BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,07
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google'da en çok bunu aradık

Türkiye genelinde geçen haftadan bu yana süren kar yağışı internetteki aramalara da yansıdı.

Abone ol

Son bir hafta içinde Google Yükselen Aramalar'da ''kar durumu, İstanbul, kar, İstanbul, hava, hava durumu, kar tatili'' sözcükleri en çok aranan ilk 10 kelime arasına girdi. ''İstanbul'da kar'' ve ''iptal uçak seferleri'' aramaları da son bir hafta içinde rekor artış gösterdi.

Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle birçok kişi hava ve trafik durumunu sorguladı. Google'da son bir hafta içinde en çok aranan sözcükler içinde ''hava'', 9'uncu sırada yer aldı.

İstanbul içi yükselen aramalarda ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik'' , ''yol durumu'' , ''İstanbul hava durumu'' en çok arananlar arasına girdi.

Türkiye geneli yükselen aramalarda ise yine İstanbul ile ilgili aramalar öne çıktı. En çok aranan kelimeler ''İstanbul'da kar'', ''kar tatili'', ''iptal uçak seferleri'' olurken, ''İBB Trafik'', ''yol durumu'', ''İstanbul'', ''meteoroloji'' en çok aranan kelimeler arasında yer aldı.

Ankara, İzmir ve Adana'da ise hava ve yol durumuna ilişkin aramalarda herhangi bir artış yaşanmadı.

KAR LASTİĞİ ARAMALARI REKOR KIRDI

Seyahat kategorisinde yapılan aramalarda son 7 günde tüm Türkiye genelinde en çok ''vapur seferleri'', ''Atatürk Havalimanı'', ''Sabiha Gökçen'', ''uçuş bilgileri'', ''uçak seferleri'', ''İDO'' kelimeleri arandı.

Ocak ayı içinde Ankara ve İstanbul illerinde ''kar lastiği'' araması yükselişe geçti. ''Kar zinciri'', ''lastik zincir'', ''takmatik zincir'', ''zincir nasıl takılır'' aramaları da son bir ayda rekor düzeyde ulaştı.