BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.439,25
HABER /  DÜNYA

Putin'in kara parasını aklayan kadın Tatyana!

Panama Belgeleri'ne adı karışan Vladimir Putin'in kara para trafiğiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Kremlin Sözcüsü Peskov'un eşi Tatyana Navka'nın kurduğu şirket üzerinden Putin'in parasının aklandığı belirtildi.

Abone ol

Dünyanın en önemli hukuk firmalarından biri olan Panama Mossack Fonseca'ya ait olduğu öne sürülen 11 milyona aşkın gizli belge "Panama Belgeleri" adı altında sızdırılmıştı.

Dünya liderleri ve ünlülerin vergi kaçırmak ve para aklamak için hangi yollara başvurduğuna ait kanıtların yer aldığı belgelerde en dikkat çeken isim Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu.



PUTİN'İN PARASINI TATYANA AKLADI

Belgelerde, Putin'in yakın çevresinde bulunan isimlerin 2 milyar dolarlık bir hacmi yönettikleri görülüyor. Putin'in, offshore para aktarımını Kremlin sözcüsü Peskov'un eşi Tatyana Navka aracılığıyla paylaştığı anlaşıldı. Buna göre Navka Virgin adalarında offshore şirketi kurdu. Putin'in 2 milyar doları bu şirket üzerinden aklandı.

KREMLİN'DEN BELGELERE İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Kremlin Sözvüsü Dimitri Peskov, yaptığı açıklamada, belgeler üzerinde çalışan gazetecilerin ABD istihbarat servisinin eski ajanları olduğunu iddia etti.

"Biz bu sözde gazeteciler topluluğunu biliyoruz" diyen Peskov, "Gerçek meslekleri gazetecilik olmayan birçok gazeteci var: ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan birçok yetkili, CIA ve başkaca gizli servislerden ajanlar..." ifadelerini kullandı. Sızdırılan belgelerin Rusya lideri Putin'i hedef aldığını savunan Peskov, "Ana hedef; Putin, Rusya, ülkemiz, istikrarımız ve gelecek seçimler" diyerek, belgelerde Rusya lideri ile ilgili yeni ya da somut bir şey olmadığını öne sürdü.