BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  DÜNYA

Putin'in kara kutu çağrısı yanıtsız kaldı

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, düşürülen uçağın kara kutusunu Rus yetkililerle birlikte incelemek üzere yabancı uzmanlara yaptığı çağrıya cevap alamadı.

Abone ol

Türkiye sınırlarını ihlal ederken düşürülen Su-24 tipi uçağın kara kutusunu Kremlin'de medyaya gösteren Vladimir Putin, kara kutuyu Rus yetkililerle birlikte incelemek üzere yabancı uzmanlara yaptığı çağrıya cevap alamadı.

"HAİN DARBENİN NEREDEN VURULDUĞUNU ANLAYACAĞIZ"

Kremlin'de uçağın kara kutusu önünde önceki gün poz veren Putin, kara kutuda herhangi bir oynama yapmadıklarını göstermek için Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya uluslararası uzmanlarla birlikte inceleme talimatı verip, "Anladığım kadarıyla parametrik kaydedici (kara kutu) Su-24 tipi uçağın kalkış anından düşüş anına kadar kesin rotasını, hızını, yüksekliğini ve uçuş anındaki tüm dönüşlerini bize gösterecek. Uçağın nerede bulunduğunu ve uçağa Türkiye tarafından hain darbenin nerede vurulduğunu anlayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

DAVETE CEVAP GELMEDİ

Putin'in talimatları üzerine Savunma Bakanı Sergey Şoygu da kara kutuyu incelemek üzere çeşitli ülkelere davet mektubu göndermişti. Ancak Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov şu ana kadar hiçbir ülkeden çağrıya olumlu ya da olumsuz cevap gelmediğini duyurdu. Peskov hangi ülkelere davet yapıldığını ise açıklamadı.