BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  DÜNYA

Putin'den flaş açıklama! Operasyonunun bitişi için duyurdu İstanbul şartlarından sapıldı!

Rusya Devlet Başkanı Putin "Askeri operasyonumuz başarıya ulaşana dek sürecek" dedi. Rusya - Ukrayna savaşında 48. güne girilirken Rusya Devlet Başkanı Putin'den flaş bir açıklama geldi. Putin, Ukrayna'nın İstanbul kabul edilen şartlardan saptığını belirterek, "Ukrayna ile müzakereler çıkmaza girdi" dedi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Kiev, tarafların İstanbul'daki görüşmelerinde varılan anlaşmalardan uzaklaştı ve müzakereler çıkmaza girdi" dedi.

Operasyonun bitişiyle ilgili de konuşan Putin, Ukrayna'ya yaptıkları askeri işgal harekatı için konuşarak bitişiyle ilgili "Askeri operasyonumuz başarıya ulaşana dek sürecek" dedi.

"Durmayacağız" diyerek askeri operasyonların devam edeceğini belirten Putin, "Askeri operasyonlarımız başarıya ulaşana dek sürecek. Operasyonda hedeflerimize ulaşacağımız konusunda şüphe yok. Ukrayna'daki askeri operasyonu başlatmak yerinde bir karardı. Buça'daki durum düzmeceden ibaret. " dedi.

Putin sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendimizi izole etmeyeceğiz. Modern dünyada kimse katı bir şekilde tecrit edilemez. Etkileşimde bulunmak isteyen ortaklarımızla çalışacağız"

Ukrayna İstanbul müzakerelerindeki anlaşmalardan uzaklaştı. Müzakereler çıkmaza girdi.

Zelenski'den açıklama
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus birliklerinin ülkesinin kuzey bölgelerinden çekilirken kasıtlı olarak çok sayıda patlayıcı bıraktığını ve bunun savaş suçu olarak kabul edilmesi gerektiğini savundu. Zelenskiy, Rus ordusunun eylemleri nedeniyle ülkesinin dünyanın en çok mayınlı bölgelerinden biri haline geldiğine işaret ederek, “Rusların işgal ettikleri toprakları mayınlarla doldurması savaş suçu kabul edilmeli. Çünkü bu topraklarımızdan geri çekilmek zorunda kalsalar bile mümkün olduğu kadar çok insani öldürmek veya sakat bırakmak için yapılan bir şey. Bu gibi eylemler doğrudan emirle yapılır.” diye konuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Mariupol'de Rusya kamyonlarda ceset yakıyor! Ukrayna askerinin cephanesi bitti
Foto Galeri Mariupol'de Rusya kamyonlarda ceset yakıyor! Ukrayna askerinin cephanesi bitti Galeriye Gözat