BIST 10.055
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Pusulanın sahibi de gözaltında!

Zonguldak'ta yürütülen operasyonda, Pusula Gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ da gözaltına alındı.

Abone ol Ereğli'de dün gerçekleştirilen ve Ereğli İlçe Belediye Başkanı Murat Sesli ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Ahmet Likoğlu'nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin gözaltına aldığı operasyonla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Operasyon doğrultusunda gözaltına alındığı iddia edilen Tığ, sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından elleri kelepçeli olarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Tığ'ın sorgulamasının sürdüğü sırada İl Emniyet Müdürlüğü binasının önünde bekleyen Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz'ün yanı sıra gazetenin sayfa editörü Bayram Tomakin ile polisler arasında tartışma çıktı.

Emniyet müdürlüğü binası önünde yüksek sesle telefonla konuştuğu gerekçesiyle polisler tarafından uyarılan Öksüz ile Koruma Şube Müdürü Mehmet Betni arasında gerginlik oluştu. Betni'nin, Öksüz'ün gözaltına alınması talimatı üzerine ise arbede yaşandı.[PAGE]

Öksüz ve beraberindeki Tomakin gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Zonguldak Valisi Erdal Ata, Tığ'ın hangi gerekçeyle gözaltına alındığını bilmediğini belirterek, "Soruşturma, Ankara'dan yürütülüyor. Bana henüz bilgi verilmedi" dedi.

Ata, operasyon kapsamında dün gözaltına alınan 28 kişi arasında 3 polisin de bulunduğunu, polisler hakkında da idari soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün sabah, Ereğli ilçesinde düzenlediği operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, haksız menfaat temin etmek, tefecilik, ihalelere fesat karıştırmak, kamu görevlisinin görevini yapmasını engellemek ve tehdit gibi suçlardan aralarında Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Likoğlu ile TSO Meclis Başkanı Cem Karadeniz'in de olduğu 28 kişiyi gözaltına almıştı.

Ereğli Belediyesi ve TSO binasında el konulan bazı evrak ile bilgisayarlar İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmişti.