BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16
HABER /  GÜNCEL

PTT’nin kolay ve hızlı Ödeme Hizmetleri

PTT işyerlerinde vatandaşı zahmete sokmadan sunulan hizmetlerden biri emekli maaşı ödemeleri. SGK emeklilerinin maaşlarını PTT’den alabilmek için herhangi bir işlem yapması gerekmiyor.

Abone ol

Hizmet verdiği her alanda vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen PTT A.Ş. Ödeme Hizmetleri’ni de hızlı ve pratik bir şekilde sunuyor. Birçok kamu kurum ve kuruluş ödemelerinin yanı sıra hak sahiplerine yapılan ödemeler de PTT işyerlerinde kolayca gerçekleştiriliyor.

PTT işyerlerinde vatandaşı zahmete sokmadan sunulan hizmetlerden biri emekli maaşı ödemeleri. SGK emeklilerinin maaşlarını PTT’den alabilmek için herhangi bir işlem yapması gerekmiyor. Emekli Sandığı ve Bağkur emeklileri ise bulunduğu şehirdeki SGK İl Müdürlüğü’ne başvuru yaparak veya www.turkiye.gov.tr adresini kullanarak maaşlarını PTT’ye taşıyabiliyor.

Emekliler Türkiye genelindeki dilediği PTT işyerinden maaşını alabiliyor. Arzu ederlerse PTT, maaşlarını onların evine ücretsiz götürüyor. Maaşını konutunda almak isteyen emeklinin en yakın Sosyal Güvenlik İl Merkezi’ne başvuru yaparak dilekçe vermesi yeterli oluyor.

Bunun yanı sıra şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardım ödemeleri; eşi vefat eden kadınlara yönelik sosyal yardım ödemeleri; muhtaç asker ailelerine yapılan yardım ödemeleri; öksüz, yetim, asker çocuğu yardım ödemeleri; işsizlik sigorta primi, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ve kısa çalışma ücreti gibi İş-Kur ödemeleri PTT işyerlerinde tek gişeden alınabiliyor. Hak sahiplerinin elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerine ait güvence bedeli ödemeleri de PTT şubelerinde yapılıyor.