BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

PTT’den modern yurt içi telgraf hizmetleri

PTT A.Ş. müşterilerine birçok telgraf hizmeti sunuyor. Bunlardan Acele Telgraf, kabulünden itibaren 6 saat içerisinde alıcısına teslim ediliyor.

Abone ol

Yaklaşık 180 yıl önce dünya oldukça hızlı bir iletişim aracıyla tanıştı: Telgraf. Sonra telefon icat edildi, bilgisayar kullanımı ve internet yaygınlaştı. Peki, telgraf unutulmaya yüz tuttu mu?

Hayır. Onu belki de elzem bir iletişim aracı olarak kullanmıyoruz. Ancak telgraf hâlâ çok işlevsel. Üstelik 1854 yılından bu yana telgraf hizmetleri de veren PTT A.Ş. bu iletişim aracını çağı yakalayan uygulamalarıyla öyle modern hale getirdi ki insanın sevdiklerine telgraf çekesi geliyor.

PTT A.Ş. müşterilerine birçok telgraf hizmeti sunuyor. Bunlardan Acele Telgraf, kabulünden itibaren 6 saat içerisinde alıcısına teslim ediliyor. Bizzat Alıcısına Teslim Telgraf’ta (BA), görevli telgrafı başka bir kişiye değil, yalnızca alıcısına teslim ediyor. Belirli Gün ve Saatte Teslimi İstenen Telgraf (BGS), gönderici tarafından talep edilen gün ve saatte alıcıya teslim ediliyor. Bu hizmeti nikah tebriklerinizde de kullanabilirsiniz. Cevaplı Telgraf’ta (CT), gönderici kendisine cevaben çekilecek telgrafın ücretini de ödeyebiliyor. Postrestant Adresli Telgraf (POT) ise alıcılara PTT işyerlerinde teslim ediliyor.


PTT A.Ş., yurt içi telgraf hizmetlerini sadece PTT işyerlerinde değil, daha bir çok platform üzerinden müşterilerinin hizmetine sunuyor. Bilgisayarınız üzerinden https://etelgraf.ptt.gov.tr/ adresine tıklayarak birkaç dakika içinde telgraf gönderebiliyorsunuz. Üstelik internet üzerinden telgraf gönderebilmek için e-telgraf abonesi olmanız gerekmiyor. Fonotel veya Fakstel servisinden de telgraf çekmeniz mümkün. 444 1 788 numaralı Fonotel Servisi’ni telefonla arayarak veya Fakstel Servisi’ni kullanarak iletmek istediğiniz mesajı görevli personele yazdırıyorsunuz. Mesajınız PTT merkezine iletiliyor ve ardından alıcıya teslim ediliyor. Ayrıca, ios ve android işletim sistemine sahip akıllı telefonlardan da, PTT Telgraf uygulamasını indirerek, bulunduğunuz her yerden kolayca telgraf gönderebilirsiniz.

PTT