BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

PTT sonuçları GAZİSEM sınav sonuç sayfası TC ile sorgulama

PTT sınav sonuçları açıklanıyor günü belli resmi açıklama geldi. 17 il merkezinde yapılan yazılı sınav sonuçları için günlerdir bekleyenler için sonuç sorgulama günü belli oldu. 5 bin personel alımı için PTT yazılı sınavı yapan kurum sonuçları 20 Eylül perşembe günü saat 16.00'dan sonra açıklayacak.

Abone ol

PTT sınav sonuçları açıklanıyor, gözler PTT resmi sitesinde sınav sonuç açıklama sayfasında. 17 il merkezinde yapılan sınavla 5 bin yeni personel alacağını duyuran PTT, şimdi de sonuçları açıklayacak. PTT yazılı sınav sonuçları 20 Eylül perşembe günü saat 10.00-16.00 arasında açıklanacak. Sınav sonucuna itiraz etmek isteyenler ise 30 lira ödeyecek. 

PTT YAZILI SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK: PTT yazılı sınav sonuçları için detaylar belli oldu. Kurumun sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamalara göre;

PTT A.Ş. 2018/1 Personel Alım yazılı sınav sonuçlarının 20 Eylül 2018 tarihinde açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili yapılan paylaşımda, beklentilerini sürdüren adayların kurumun İnsan Kaynakları sayfasında yer alan duyurular bölümünü takip etmesi gerektiğine dair bilgi de yer aldı.

PTT SINAV SORU VE CEVAPLARINA DAİR AÇIKLAMA: Adaylar, sınav sorularına ilişkin itirazlarını PTT'nin 1840 no'lu posta çeki hesabına 30 TL itiraz ücreti yatırıldığını gösteren belge ve itiraz gerekçesini gösteren dilekçe ile 14.08.2018-17.08.2018 tarihleri arasında gazisem@gazi.edu.tr e-mail adresine yapacaklardır. Sınavla ilgili itirazlara ilişkin itiraz değerlendirme raporu http://ik.ptt.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.
Sınav sorularına yapılacak itirazlarda adayların;
T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, iletişim bilgileri ve imzasının yer aldığı bir dilekçe olmalıdır.
İtiraz ücretine ilişkin dekont bulunmalıdır.
İtiraz gerekçesi açık ve net bir şekilde yazılmış olmalıdır.
İtirazlar belirlenen itiraz süresi içinde yapılmalıdır.
Ayrıca sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR: Sınavda; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuranlardan yazılı ve sözlü sınav sonucunda 70 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT'de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT'de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuranlardan yazılı sınav sonucunda 60 puan ve üstü alanlar başarılı sayılacak.