BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Promosyon yasaklanınca kendi bedava oldu

Benzin ve motorine gelen zamlar dur durak bilmezken yapılan promosyıonların kaldırılması ile bakın puanlar neye dönüştü

Abone ol

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), aldığı kararla promosyon dağıtması yasaklanan akaryakıt firmaları, müşterilerini kaybetmemek için ''bedava akaryakıt'' rekabetine girdi.

Alınan bilgiye göre, EPDK'nın 15 Aralık 2010 tarihli kararıyla 31 Ocak 2011 tarihinden itibaren akaryakıt firmalarının, akaryakıt ve madeni yağ satışlarında hizmet promosyonları ve finansal promosyonlar hariç, hediye, eşantiyon, kampanya ve sair adlarla promosyon yapmaları yasaklandı.

Daha önce, firmaların sunduğu kartlara sahip olanlar, topladıkları belirli oranlardaki puanlarla bilgisayardan, cep telefonuna kadar onlarca çeşitte hediye alabiliyordu. EPDK'nın aldığı kararla bu tür katalog hediyelerinin yanı sıra bardak, tabak, jilet, deterjan, oyuncak, dergi, gazete, kontör gibi sair adlarla yapılan her türlü promosyon yasaklanmış oldu.

PUANLAR ''BEDAVA AKARYAKIT''A DÖNÜŞÜYOR
Söz konusu akaryakıt firmasının kartlarında biriken puanlar, 31 Ocak 2011'den bu yana tabak, bardak, oyuncak, deterjan gibi ürünlerin yerine ''bedava akaryakıt''a dönüşüyor.

Promosyon yasağından sonra rekabeti aynı hızla sürdüren firmalar, müşterilerine sundukları kartlar aracılığıyla, yapılan belirli oranlardaki alışverişlere hediye olarak akaryakıt veriyor.

Benzinin litresinin 4 liranın üzerine çıktığı bir dönemde akaryakıtın bedava verilmesi, cazip gibi görünse de hediye yakıtın oranının düşük ve maliyetinin zaten tüketiciden alınıyor olması, tüketicileri düşündürüyor.

Sunulan kampanyalardan hangisinin avantajlı olduğunu tespit edebilmek için de iyi hesap yapmak gerekiyor.

LPG istasyonları da düzenledikleri kampanyalarda 250 liralık alışverişe 25 liraya kadar bedava akaryakıt veriyor.