BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Profesörün müthiş vurgunu

İstanbul Mali Polisi lideri Boğaziçi Üniversitesi mezunu 'profesör' lakaplı kredi kartı çetesini çökertti.

Abone ol

Lideri Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan 19 kişilik çete sahte kartlarla 100 milyon YTL'lik vurgun gerçekleştirdi.

"PROFESÖR"ÜN ÇETESİ

İstanbul Mali Polisi, GİMA'dan kredi kartlarını kopyalayan çeteyle ilgili araştırmayı sürdürürken son yılların en organize ve en kapsamlı kredi kartı vurgununu ortaya çıkardı. Polis şu bilgileri verdi: Boğaziçi Üniversitesi mezunu "Profesör" lakaplı Ahmet Hamdi Güler'in liderliğini yaptığı 19 kişilik şebeke 100 bin kredi kartını kopyaladı. Kart bilgileri bilgisayardan yurtdışına satıldı.

'Profesör' 100 bin kart kopyaladı

1 ay önce jandarma tarafından yakalanıp 5 bin YTL kefaletle serbest bırakılan 'Profesör' lakaplı Güler'in liderliğini yaptığı 19 kişilik çete, 100 bin kredi kartı bilgisini çalmış....

İstanbul Mali Polisi, Gima alışveriş mağazalarının yazılım programını kopyalayarak, 9 bin 299 kredi kartı bilgisini çalan çeteyle ilgili çalışmalarını sürdürürken son yılların en büyük kredi kartı vurgununu ortaya çıkardı. Boğaziçi Üniversitesi mezunu 'Profesör' lakaplı Ahmet Hamdi Güler ile Sadun Özkaya'nın liderliğini yaptığı 19 kişilik çetenin son bir yıl içerisinde 100 bin kişinin kredi kartı bilgisini çaldığı, bin 600 sahte kredi kartı yaptığı ve tanesi 2 dolardan yurt dışına satılan kredi kartlarıyla büyük bir vurgun gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Mali Polis, 5 Haziran günü İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı düzenlediği operasyonla profesör lakaplı Ahmet HamdiGüler ile Sadun Özkaya'nın da aralarında bulunduğu 19 kişiyi yakalayarak göz altına aldı. Güler ile Özkaya'nın liderliğini yaptığı çete üyelerinin Büyükçekmece, Bakırköy, Şişli, Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy'deki ev ve işyerlerinde 1600 adet sahte kredi kartı ile Kıbrıs ve Türkiye'deki üniversitelere ait çok sayıda sahte diploma, sahte kimlik ve sürücü belgesi ile 3 tabanca, bir adet kurusu sıkı tabanca, bir adet pompalı tüfek ile sahte kredi kartı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Operasyonda ayrıca kredi kartı bilgilerini çalmak için kullanılan gizli kameralar ve sahte ATM düzenekleri ile çalınan kart bilgilerini sahte kredi kartlarınayüklemede kullanılan 6 adet encoder (şifre çözücü), 1 adet tipper (klavyenin numaratör kısmı), 5 adet flash disk (hafıza), 6 adet bluetooth, 1 adet reciever (alıcı), vericili mikro kamera ile çok sayıda tipper cihaz şeridi, 13'ü diz üstü olmak üzere toplam 18 adet bilgisayar ele geçirildi. 18 bilgisayarda 100 bin kullanıcıya ait kredi kartı bilgisi bulunduğunu tespit eden polis yetkililerinin yurt genelinde bugüne kadar rastlanan en büyük ve en organize kredi kartı çetesi olduğunu açıkladıkları çete şöyle çalışıyor. Çete yerleşim merkezlerine uzak noktalarda bulunan banka şubelerini belirliyor.