BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.443,40
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Profesörden AK Parti kehaneti ne zaman iktidarı bitecek?

Prof. Dr. Mete Tunçay'dan gelen AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan kehaneti şaşırtıcı oldu. Profesör Tunçay 16 yıl daha devam dedi.

Abone ol

TÜRKİYE’de siyasal düşüncenin, özellikle de sol siyasetin kitabını yazan akademisyen Prof. Dr. Mete Tunçay, Hürriyet gazetesinden Cansu Çambıbel'e verdiği röportajda AK Parti için ilginç kehanetlerde bulundu.

AK Parti iktidarının toplam 30 yılı bulabileceğini iddia eden Prof. Tunçay, kimseye de lafını esirgemedi.

Akademideki yerleşik anlayışla kavgalı olan Profesör Mete Tunçay, eleştirel duruşu nedeniyle son 10 yılını soldan gelen ‘İslamcılara yaklaştı’ suçlamalarının gölgesinde geçirdi.

CHP'NİN İKTİDAR OLACAĞI YOK

profesör doktor mete tunçayBu söylemlere rağmen bildiğini okumaktan vazgeçmeyen Profesör Mete Tunçay yine çok konuşulacak ifadelere imza attı. AK Parti'nin iktidarının devam edeceğini söyleyen Profesör Tunçay, "Halk Partisi’nin içinde iyi niyetli insanlar olmakla birlikte onların görünür bir gelecekte iktidar olacağı falan yok" dedi.

AK PARTİ İKTİDARI 30 YIL SÜRECEK

Profesör Tunçay'ın açıklamalarında öne çıkan ise AK Parti iktidarıyla ilgili kehaneti oldu. Profesöre göre AK Parti 30 yıl iktidarda kalacak. İşte o yorumu;

-Herhalde 10 yıl önce, AKP’nin böyle 30 yıllığına iktidarda kalacağını düşünmüyordum. Ama şimdi öyle geliyor ki bugüne kadar iktidarda kaldığı süre kadar daha kalabilir. Her ne kadar bir partiden çok bir tek adam halini aldıysa da....

ERDOĞAN VE ATATÜRK

-AKP’nin ve Tayyip Bey’in onunla karşılaştırılmasına dikkat etmek lazım. Tayyip Bey büyük bir itinayla İsmet Paşa’ya adamakıllı çatıyor ama Gazi Mustafa Kemal’e hiçbir zaman karşı çıkmaya yanaşmıyor. Atatürk dememeye de özen gösteriyor, Osmanlı’daki kodlarla konuşuyor.

FETHULLAH GÜLEN'İN AĞLAMALARI...

-Ben 3-5 sene bu Fethullahçıların Abant Platformu’nun eşbaşkanlığını yaptım. Bizim yaptığımız Türkiye sorunları üzerine en geniş bir gruptan temsilcilerle tartışmaktı. Bundan hiçbir zaman utanmadım. Ama Abant özel bir durumdu. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile aynı şey değildi. Ben vakfın üyesi değildim. Ben her toplantıda ‘Buraya geldim diye beni de Müslüman sanmayın. Sizinle birlikte olmayı, meseleleri tartışmayı doğru bulduğum için buradayım. Yoksa kendime Müslüman süsü vermiş değilim’ diye hep vurguluyordum. Çünkü kolaylıkla ‘Buraya geldiğine göre bu herif de kafileye katıldı’ diye algılanabilirdi.

- Fethullah Gülen’in kendisiyle tanıştınız mı?

-Hayır. Zaten uzunca bir süre Abant’la doğrudan ilgisi yoktu. Amerika’daydı. Birkaç kez benim yanımdan telefon ettiler. Televizyonda gördüğüm kadarıyla kendisi bana iyi bir İslam âlimi duygusu vermedi. Aklımda ağlamasından başka bir şey kalmadı diyebilirim.