BIST 9.493
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.491,21
HABER /  GÜNCEL

Prof. Dr. Mehmet Karalı'dan kadınlarla ilgili skandal sözler!

KONYA Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı skandal bir açıklamaya imza attı. Karalı, iyi bir ev hanımı olmanın bakan, başkan ya da başarılı bir iş kadını olmaktan daha iyi olduğunu savundu ve yerel seçimlerde kadın adaylara oy vermeyeceğini söyledi. Sosyal medya kullanıcıları Karalı'ya büyük tepki gösterdi.

Abone ol

Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı sosyal paylaşım sitesi Twitter'da büyük tepki toplayacak açıklamalarda bulundu. Karalı, yerel seçimlerde kadın adaylara oy vermeyeceğini söyledi.

Karalı, iyi bir çocuk yetiştirmenin ve iyi bir ‘ev hanımı' olmanın ‘bakan, başkan ya da başarılı bir iş kadını' olmaktan daha ‘elzem' olduğunu savundu.

Kişisel Twitter hesabından “İLAN EDİYORUM” notuyla bir açıklama yayınlayan Karalı şunları söyledi:

''Aile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak Bakan yada Başkan olmaktan veya Başarılı! bir iş kadını olmaktan çok daha elzemdir. Yerel seçimde hiç bir Kadın Belediye Başkanı Adayına OY VERMEYECEĞİM''

SANATÇI İLKAY AKKAYA'DAN TEPKİ: Prof. Dr. Mehmet Karalı'ya ünlü sanatçı İlkay Akkaya başta olmak üzere birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

İşte o tepkilerden bazıları: