BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Prof. Doğramacı rektörlüğü bırakıyor

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, 30 Haziran 2010'da görevinden ayrılacağını açıkladı.

Abone ol

Doğramacı, kararını dün gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) toplantısında rektörlere de açıkladı.

Prof. Dr. Doğramacı, görevinden ayrılacağı 30 Haziran 2010 tarihini ders yılı sonu olması nedeniyle belirlediğini söyledi. Doğramacı, "Daha önce de olabilir, ama bizde bir süreç var. Mütevelli heyet toplanır, onlar yeni bir rektör arama komisyonu oluştururlar, çalışırlar. Herkese zaman verdim" diye konuştu.

Doğramacı, "Bu zorunlu bir ayrılış mı?" sorusunu "17 yıl rektörlük yaptım. Biraz fazla oldu. Şöyle daha vaktim var, birazcık nefes alayım." diye yanıtlarken, "Görevinize ne şekilde devam edeceksiniz, yine üniversitede mi olacaksınız?" sorusuna karşılık, Bilkentli olmaktan vazgeçilmeyeceğini söyledi.

Rektörlüğü bıraktıktan sonra ne yapacağına henüz karar vermediğini belirten Doğramacı, "Üniversitenin 2020'li yıllara geçişi, yeni seçilecek yönetim tarafından gerçekleştirilecek. Zaten yaşım, rektörlük görevimi ne kadar sürdüreceğimi sınırlıyor. Çünkü 65 yaşındayım. Şu halde böyle bir ekibin oluşması lazım. Ekip ne kadar erken oluşursa ve ne kadar iyi hazırlıklı çalışılarak seçim yapılırsa, o kadar iyi olur" diye konuştu.

Doğramacı, üniversitenin kurucusu ve aynı zamanda babası Prof. Dr. İhsan Doğramacı'yı nasıl ikna ettiğine ilişkin soruya da, "İkna kabiliyetime ben de hayran oldum" karşılığını verdi. "Babanız kolay kabul etti mi?" sorusu üzerine Doğramacı, söylediklerinin gayet makul olduğunu ifade etti.

"E-AYRILIYORUM" MESAJI

Prof. Dr. Ali Doğramacı, rektörlük görevinden ayrılma kararını, Bilkent Üniversitesi'nin öğretim üyelerine ve öğrencilerine mail göndererek iletti. Bilkent Üniversitesi'nin internet sitesinde Doğramacı'nın kararına ilişkin bir de yazı yayımlandı.

Doğramacı, yazısında, "Çok Değerli Bilkent mensupları, bir süredir düşünmekte olduğum ve nihayet geçen hafta kurucumuz Sayın İhsan Doğramacı'yı kabule ikna etmiş olduğum bir kararımı sizlerle paylaşmak üzere bu satırları yazıyorum" dedi.