BIST 10.162
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.457,05
HABER /  GÜNCEL

Prens Philip hastanede

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip dün gece yapılan kalp tedavisi ardından bugün hastanede gözlem altında tutulmaya devam ediyor.

Abone ol

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in eşi Prens Philip dün gece yapılan kalp tedavisi ardından bugün hastanede gözlem altında tutulmaya devam ediyor.

Başta Kraliçe 2. Elizabeth olmak üzere İngiltere Kraliyet ailesinin üyeleri Edinburg Dükü Prens Philip'i tedavi gördüğü Cambridge yakınlarındaki hastanede ziyaret ettiler.

Kraliçe'nin 45 dakikalık ziyaretine oğulları Andrew ve Edward ile kızı Anne de eşlik etti. İlk ziyaretçilerin ayrılmasından sonra da Veliaht Prens Charles ile eşi, Prens Philip'i ziyaret etti.

Koroner damarındaki tıkanıklığın giderildiği müdahale ardından Prens Philip'in moralinin yüksek olduğu açıklandı.

90 Yaşında olan Prens Philip, göğsünde rahatsızlık hissetmeye başlaması üzerine Cambridgeshire'daki Papworth hastanesine kaldırıldı ve burada kendisine koroner stent takıldı. Asgari düzeyde müdahale gerektiren koroner stent, damarın balonla açılarak tıkanıklığın giderilmesini sağlıyor.

Prens Philip'in İngiliz Kraliyet ailesinin geleneksel Noel kutlaması için bir araya geldiği Sandringham şatosuna bugün ve yarın dönmeyeceği anlaşılıyor.

BBC'nin Kraliyet muhabiri Nicholas Witchell, Kraliçe 2. Elizabeth'in eşini ameliyattan bu kadar kısa bir süre ziyaret etmesinin, Kraliyet ailesi içinde duyulan büyük kaygıyı yansıttığını belirtiyor.

Kraliçe Elizabeth ile Prens Philip'in torunlarının ise bugün hastaneye gitmeyecekleri öğrenildi.

Buckingham Sarayı sözcüsü Ailsa Anderson, yarınki geleneksel Noel ayininin planladığı şekilde gerçekleşeceğini, Kraliyet ailesinin Noel kutlamalarında bir değişiklik beklenmediğini açıkladı.

Prens Philip geçen Haziran ayındaki 90. yaşgününde önce yaptığı açıklamada faaliyetlerini azaltmak istediğini söylemişti.

Kraliyet üyelerinin yaşam öykülerini yazan Penny Junor, Prens Philip'in yaşına göre, sağlığının genelde iyi olduğunu belirtiyor.

Kraliçe 2. Elizabeth'in yarın ulusa yapacağı ve önceden kaydedilmiş olan geleneksel Noel konuşmasında ailenin önemini vurgulayacağı; torunu Prens William'ın evlendiği ve eşi Prens Philip'in 90 yaşını geride bıraktığı 2011 yılına ilişkin düşüncelerini dile getireceği öğrenildi.