BIST 10.056
DOLAR 32,19
EURO 34,69
ALTIN 2.430,48
HABER /  GÜNCEL

Porto Villarel'e gol olup yağdı

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmesi ilk maçında Porto Villareal'i, Benfica da sahasında Sporting Braga'yı konuk etti

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final ilk maçında Porto ilk yarısını 1-0 yenik kapadığı maçın ikinci yarısında müthiş bir geri dönüş sergileyerek Villarreal'i 5-1 mağlup etti. Gecenin bir diğer maçında da Benfica sahasında Sporting Braga'yı 2-1'lik skorla mağlup etti. 

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final ilk maçında Portekiz temsilcisi Porto ile İspanyol ekibi Villarreal karşı karşıya geldi. Dragao Stadı'nda oynanan karşılaşmada Porto rakibini 5-1 mağlup etti. Portekiz temsilcisi bu galibiyetle rövanş öncesinde büyük bir avantaj yakaladı.

Porto'da maça damgasını tam dört gol atan Falcao vurdu. Kolombiyalı futbolcunun vatandaşı Guarin ise attığı gol ve yaptığı iki asistle gecenin etkili isimlerinden olmayı başardı.

PORTO HIZLI BAŞLADI

Porto maça seyircisinin de desteğiyle hızlı başladı. İlk dakikalarda golü düşünen Porto, Villarreal kalesine özellikle sol kanadı etkili kullanarak yüklenmeye başladı. Portekiz temsilcisi etkili ataklar geliştirsede Villarreal savunmada hata yapmadı. Dakikalar ilerledikçe Villarreal oyuna ortak oldu.

CANİ DRAGAO'YU DONDURDU

İspanyol ekibi orta sahada üstünlük kurmaya çalışırken hızlı ataklarla ileri çıktı. Kafa kafaya giden maçın ilk yarısı beraberlikle sona erecek derken saheneye Cani çıktı. Maçın 45. dakikasında gelişen Villarreal atağında Nilmar'ın yaptığı ortaya Cani kaleci Helton'dan önce iyi yükselerek kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Villarreal bu golle soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

FALCAO BERABERLİĞİ GETİRDİ

Porto ikinci yarıya beraberliği bulmak adına hızlı başladı. Maçın 48. dakikasında Guarin'in ara pasında kaleci Diego Lopez ile karşıya karşıya durumda olan Falcao yerde kalınca Hollandalı hakem Bjorn Kuipers penaltı noktasını gösterdi. Falcao penaltı vuruşunu gole çevirerek Porto'ya beraberliği getirdi.

GUARIN İSTEDİ

İkinci yarı oyunun kontrolünü tamamiyle eline alan Porto, Villarreal savunmasına oldukça zor anlar yaşattı. İspanyol ekibi savunmada açıklar verince Porto ikinci golü de buldu. Sapunaru'nun derinlemesine pasında Guarin ceza sahasına topla birlikte girdi. Guarin şutunu çekti ama top direkten döndü. Kolombiyalı futbolcu sonrasında topu kafayla tamamlayarak Porto'yu öne geçirdi.

HULK VE FALCAO İKİLİSİ İŞ BAŞINDA

Villarreal, Porto etkili oyunu karşısında iyice oyundan düştü. Portekiz temsilcisi 2-1'den sonra Villarreal kalesine ataklarını sürdürdü. Rövanş için farkı arttırmak isteyen Porto, 67. dakikada ileri uçtaki golcü isimleri Hulk ve Falcao'nun iş birliğiyle skoru 3-1 yaptı. Hızlı gelişen atakta Hulk topla birlikte ceza sahasına girdi. Rakibinden sıyrılan Hulk pasını kale sahaısna çıkardı ve Falcao da topa sadece dokunarak kendisinin iki takımın ise üçüncü golünü kaydetti.

FALCAO DURMUYOR!

Maçın ikinci yarısında fırtına gibi esen Porto rakibini adeta sahadan sildi. Baskılı ve istekli futbolu karşısında farkı ikiye çıkaran Portekiz temsilcisi bu kadarla yetinmedi. Mücadelenin 75. dakikasında Guarin'in kullandığı serbest vuruşta arka direkte iyi yükselen Falcao kafayı vurdu ve topu bir kez daha filelere gönderdi. Falcao bu golle hat-trick yaparken durumu 4-1'e getirdi.

YİNE FALCAO!

Maçın geri kalan bölümünde Villarreal farkı azaltmak istesede başarılı olamadı. Porto ise oyunda kontrolü elinden bırakmayarak kalesinde gole izin vermedi. Karşılaşmanın 90. dakikasına gelindiğinde ise sahneye yine Falcao çıktı. Kullanılan korner sonrasında ceza sahasında iyi yükselen Falcao topu bir kez daha filelere göndereek durumu 5-1 yaptı. Facalo bu golle UEFA Avrupa Ligi'nde 15. golüne imza atmış oldu. Son düdükle birlikte Porto 5-1'lik skorla rövanş öncesinde büyük avantaj yakaladı. Rövanş maçında Villarreal'in sol bek oyuncusu Catala gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştüğü için forma giyemeyecek.

Karşılaşmanın rövanşı 5 Mayıs tarihinde Villarreal'in sahası olan El Madrigal'de oynanacak. Bu maçta turu geçen taraf Benfica-Braga eşleşmesinin galibiyle 18 Mayıs'ta İrlanda'nın başkenti Dublin'de Lansdowne Road Stadı'nda kupa için karşı karşıya gelecek.

BRAGA 9 DAKİKADA İŞİ BİTİRDİ

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmesi ilk maçında Benfica sahasında Sporting Braga'yı 2-1'lik skorla mağlup etti.

Estadio da Luz Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona ererken, ev sahibi takım Benfica karşılaşmanın 50. dakikasında Jardel'in attığı gol ile 1-0 öne geçti.

Karşılaşmada aradığı golü bulan Benfica'nın sevinci sadece 3 dakika sürdü ve konuk ekip Braga 53. dakikada Vandinho'nun attığı gol ile maçta beraberliği yakaladı.

Golü yedikten sonra tekrar gol arayan ev sahibi takım Benfica yediği golden 6 dakika sonra galibiyet golünü buldu. Benfica takımında Oscar Cardozo mücadelenin 59. dakikasında attığı gol ile takımını karşılaşmada tekrar öne geçirdi ve aynı zamanda maçın sonucunu belirledi.

Benfica takımında ayrıca Oscar Cardozo'nun mücadelenin 44. dakikasında çektiği şut direkten döndü.

Yarı final eşleşmesinin rövanş karşılaşması 5 mayısta Sporting Braga'nın sahası olan Estádio AXA'da oynanacak.